SOCIETAT

“No sabem si la pandèmia suposarà una explosió d’alegria o ens durà hàbits més europeus”

El sociòleg de la UIB Francisco González té clar que "aquests dos anys ens hauran vacunat per afrontar futures pandèmies"


El president de l’Associació de Sociologia de les Balears i professor de Sociologia a la Universitat de les Illes Balears i la Universitat Nacional d’Educació a Distància, Francisco González, ha explicat a IB3 Ràdio que “encara és prest per saber si la pandèmia ens ha canviat per sempre els nostres costums”.

“Es comencen a fer estudis per veure com la Covid ens ha marcat, però són molt primitius i encara no saben si ens ha canviat per sempre les nostres vides”, detalla González. “S’ha de tenir una perspectiva retrospectiva i encara esteim al mig del problema. Podem dir que han canviat molts d’hàbits:, per exemple, molts de bars no tornaran a obrir. Hi pot haver un repunt de l’alegria o que anem cap a hàbits més europeus perquè el bar ja no serà el nostre punt de trobada i de la vida social”, explica l’expert.

El professor de Sociologia assenyala que “també és cert que hi haurà molta gent més preocupada per la salut pública i molta gent que s’allunyarà del contacte social. Molta gent sentirà por de les altres persones perquè el contacte amb l’altre s’ha convertit en tòxic per la por al contagi. És possible que aquesta sensació quedi després de dos anys de pandèmia”. “Sense cap dubte hi haurà sorpreses, l’ésser humà sempre ha canviat i això serà una altra pressió cap al canvi”, assegura González. 

Més pandèmies

El professor Francisco González explica que “aquesta no serà la darrera pandèmia que viurem i ens deixarà vacunats per futures pandèmies que no sabem si vendran d’aquí a cinc, deu o quaranta anys”.  El responsable de l’Associació de Sociologia assegura que “la pandèmia ha suposat un trastorn del funcionament per la incertesa i la pèrdua de control”. Tot i això l’expert destaca també que “hi ha hagut un control imposat des de fora per les restriccions que la societat altament individualista ha duit malament”. 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |