X

Només a dues comunitats autònomes no és obligatori l’ús de mascareta

Alguns dels focus de contagi més importants estan relacionats amb l'oci nocturn

19/07/2020

Només a dues comunitats autònomes no és obligatori l’ús de mascareta

A hores d’ara, només hi ha dues comunitats autònomes on no s’ha acordat l’ús obligatori de la mascareta: Madrid i les Canàries. Arreu d’Espanya continuen apareixent nous brots, i s’intenten evitar les aglomeracions innecessàries. Alguns dels focus més importants estan relacionats amb l’oci nocturn i les festes privades.

Diumenge és el primer dia d’ús obligatori de la mascareta a Galícia. Allà, a diferència de les Balears, s’ha de dur fins i tot quan es passeja per la platja. A la Comunitat Valenciana també s’ha de dur màscara a partir d’avui.

Allà, el brot de Gandia ha sumat 21 nous casos i ja arriba als 70. Les autoritats sanitàries el relacionen amb els locals d’oci nocturn. Per això, hauran d’estar tancats, almanco, fins a l’agost.

A Còrdova, una festa on es calcula que hi varen anar 1.000 persones és el focus del brot més gran d’Andalusia. Ja suma 73 positius. Unes 1.700 persones han rebut indicacions de fer aïllament. La Junta d’Andalusia assegura que fa tests en un temps rècord.

També a Pamplona es relaciona l’increment de contagis amb l’oci. Ja hi ha quasi 70 positius en un barri conegut per aquesta activitat nocturna.

19/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT