X

Només el 3% dels joves parlen eivissenc entre ells de forma habitual

Si el 2005 hi havia un 45% de balears que empraven majoritàriament els diferents dialectes illencs, ara en són un 36%, segons Plataforma per la Llengua

17/12/2020

Només el 3%25 dels joves parlen eivissenc entre ells de forma habitual

Només un 2’9 % dels joves eivissencs parlen en català entre ells. És la conclusió de l’informe sobre “L’emergència lingüística” que, segons Plataforma per la Llengua, experimenta el català en els darrers temps.

La situació preocupa i molt els lingüistes amb vista al futur i la salut de l’eivissenc. Segons la Plataforma per la Llengua, tan sols un 2,9 per cent dels infants i al·lots l’empren quan conversen entre ells. Hi ha una gran diferència entre la gent que coneix el català i qui l’empra, segons explica l’exeurodiputat d’Esquerra, sociolingüista i soci de la Plataforma, Bernat Joan.

La politització del seu ús continua perjudicant negativament la seva pervivència. El canvi demogràfic i la manca d’incorporació lingüística dels nouvinguts, tot i els programes de voluntariat existents, han dificultat mantenir els nivells. Si el 2005 hi havia un 45 per cent de balears que empraven majoritàriament els diferents dialectes illencs, ara en són un 36 per cent.

17/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT