X

Nova carrera il·legal de motos aquest vespre a la Serra de Tramuntana

Els veïns, impotents davant una pràctica que es repeteix any rere any

09/07/2020

Nova carrera il·legal de motos aquest vespre a la Serra de Tramuntana

Les concentracions de motos a tota velocitat a la carretera del Puig Major són, malauradament, i segons els veïns de la zona, un clàssic contra el qual ningú fa res. El Consell de Mallorca va imposar el mes de febrer mesures més restrictives per evitar-les, com bandes rugoses per reduir la velocitat a trams de la carretera, així com rebaixar la velocitat màxima a 50 km/hora.

Així i tot, les trobades s’han continuat produint després del confinament, la darrera, segons els veïns de Fornalutx, aquest mateix vespre al Mirador de Ses Barques. Dos residents, que han volgut mantenir l’anonimat després de rebre amenaces, han explicat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio que “aquesta nit el cor de la Serra de Tramuntana (protegida per la UNESCO) ha tornat a ser un infern de renou i perillositat”.

Els veïns recriminen que la situació és insostenible i asseguren que les mesures del Consell no solucionen la problemàtica, que afecta la carretera Ma-10, que travessa la Serra de Tramuntana. Un dels punts més crítics és, com ha passat aquest vespre, el Mirador de Ses Barques, a Fornalutx, on les motos excedeixen, i de molt, la velocitat permesa. Fins i tot en aquesta corba es posen espectadors per veure les carreres il·legals i gravar-les amb el mòbil.

Per això els residents entrevistats per IB3 Ràdio reclamen “la instal·lació de radars de so i un sistema de videovigilància” que ajudi la Guàrdia Civil a actuar. Asseguren que quan telefonen i avisen de la situació, ningú no acudeix al lloc. “Els motoristes hi actuen amb total impunitat”, asseguren impotents.

El Consell de Mallorca ha declinat fer declaracions sobre aquesta qüestió. Diuen que tenen contacte permanent amb els veïns i que ja s’han imposat les mesures que hi podien aplicar. I és que la part sancionadora i de control és competència de la Direcció General de Trànsit, la DGT, que no tampoc ha tengut disponibilitat per atendre les preguntes de la nostra redacció.

 

09/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT