societat

L’estafa de les trucades perdudes arriba a Espanya

Els afectats reben trucades amb els prefixos 225, 233, 234 I 355 o missatges per reenviar

L%27estafa+de+les+trucades+perdudes+arriba+a+Espanya

La Guàrdia Civil adverteix a la ciutadania que no es refiïn de totes les telefonades i missatges de text que reben als seus mòbils. Una nova estafa de trucades perdudes amb prefixos estrangers ha arribat a Espanya. Importantíssim, diuen, denunciar.

Telefonades amb els prefixos 225, 233, 234 i 355 són un nou frau que la Guàrdia Civil ja adverteix a través del seu compte de Twitter. Es tracta de l’estafa de la trucada perduda, i mai, insisteixen, s’ha de marcar el número des del qual us han penjat.

Hi ha qui ha rebut la trucada des d’Alemanya i també ha estat fraudulenta.

Altres fraus que s’han detectat és una telefonada amb una gravació que informa que el viatge que s’ha contractat el carregaran al compte bancari de la persona a qui truquen. Obliguen a telefonar a números que comencen amb 803, 806 i 807, que són en realitat serveis per a adults i d’oci i entreteniment. El preu de la tarifa és excessiu.

Però, hi ha més estafes a través dels telèfons mòbils. Si us envien un SMS amb un codi de sis dígits i us reclamen que, per favor, el reenvieu al número des d’on us escriuen, “no ho faceu”.

No tothom coneix aquests fraus, però molts es publiquen a través de les xarxes socials, i informen els seus contactes de qualsevol novetat.

La Guàrdia Civil aconsella sobretot denunciar i també que la gent visiti el seu compte de Twitter i el web del Grup de Delictes Telemàtics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Jornada de neteja i conscienciació a Palma

Amb el títol “Allibera 1 metre quadrat”, Ecoembes i Seo Bird/Life han duit avui a terme una nova campanya de recollida de fems i residus. Han actuat a més de...

Nova mort amb Covid a Menorca

Es tracta d'un home de 73 amb patologies prèvies

Dos homes apunyalats a Palma

Els han traslladat a Son Llàtzer i estan detinguts. Passaran disposició del jutge

Cafès virtuals: un punt de trobada per parlar de tot plegat

Es faran cada quinze dies i estaran oberts a qualsevol persona que vulgui trobar-se i compartir emocions o experiències