SOCIETAT

Noves normes de circulació per als patinets elèctrics

No podran circular per zones de vianants ni superar els 25 quilòmetres per hora


A partir d’ara, els patinets elèctrics no podran circular per zones de vianants ni voravies. Tampoc no podran superar els 25 quilòmetres per hora de velocitat i hauran de complir les normes de circulació com la resta de vehicles. Així ho estableix la Direcció General de Trànsit. Amb aquestes noves mesures, que formen part d’un paquet de reformes legals, es pretén reduir un 50% el nombre de morts i ferits greus en deu anys.

Amb la nova normativa, els patinets elèctrics i vianants deixen de conviure en un mateix espai. Es dona als ajuntaments fins al mes de maig per adaptar les senyalitzacions segons el tipus de via. Però ja, des d’avui, els usuaris han de complir les normes de trànsit i fins i tot els podran sotmetre a una prova d’alcoholèmia.

Encara hi ha qüestions que estan pendents. No s’ha acordat si els patinets elèctrics hauran de tenir o no una assegurança obligatòria.


 més info Els patinets elèctrics necessitaran un certificat de requisits tècnics per circular
 més info Els usuaris de patinets elèctrics de Palma han de dur guardapits reflector i el llum encès
 més info Maó, Es Castell i Sant Lluís són els primers municipis de Menorca en regular la circulació de patinets elèctrics
 més info L’Ajuntament d’Eivissa regularà l’ús dels patinets elèctrics

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |