Els experts recorden que la vacunació ha d'arribar a tots el països
La nova variant del coronavirus òmicron té 55 mutacions respecte a la variant original de Wuhan i 32 respecte a la variant delta. Com tots els patògens canvien per poder contagiar més gent, però per poder fer-ho perden pel camí la seva capacitat per matar. I sembla que òmicron segueix aquesta màxima. Símptomes més lleus o, fins i tot, cap símptoma entre les persones contagiades però completament vacunades. De moment no hi ha evidència científica pel que fa a la transmissibilitat, virulència i l’eficàcia de les vacunes sobre aquesta nova variant.
El cap de Microbiologia de l’Hospital Son Espases, Antonio Oliver, afirma que amb les dades actuals es pensa que “més transmissible serà. Pel que fa a la virulència no sembla que presenti quadres particularment greus i pel que fa a les vacunes seguiran sent efectives i segueix sent molt recomanable vacunar a la població per combatre aquesta i qualsevol altre variant”
Aquesta és una nova variant multimutada que prové de països amb poca vacunació i un sistema sanitari precari. “A Sud- Àfrica i als països del seu redol la taxa de vacunació és molt baixa i això propicia que es generin aquestes mutacions que poden arribar a fer-se dominants. Això reforça el missatge de que és més necessari que mai vacunar a nivell global” afirma el doctor Oliver
Des del laboratori de Microbiologia alerten que des de fa 15 dies experimenten un augment en la detecció de positius. Si fa dues setmanes se’n detectaven 50 cada dia, ara ja són de 200 a 250 positius diaris. Delta però continua sent la majoritària a les Illes.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu