X

Pablo Milanés, després del seu darrer concert a Mallorca el 2018: “L’illa és preciosa. Aquí em sent com a casa”

El cantautor cubà, qui ha mort aquest dimarts a Madrid, va omplir el santuari de Monti-sion, a Porreres, amb la seva veu profunda i tendra

22/11/2022

Pablo Milanés, després del seu darrer concert a Mallorca el 2018: “L’illa és preciosa. Aquí em sent com a casa”

L’agost del 2018, sense saber-ho, Pablo Milanés oferia el seu darrer concert a Mallorca. El cantautor cubà va omplir el santuari de Monti-sion, a Porreres, amb la seva veu profunda i tendra, que entonava versos en defensa dels oprimits i d’amor a la llibertat. Un equip d’IB3 Notícies va poder parlar amb ell: “Mallorca és preciosa. Com som illenc, aquí em sent com a casa”, afirmava Milanés.

Un concert que va ser possible gràcies a l’empenta del promotor musical Toni Rubio, que ja el coneixia des de finals dels anys 90: “Era molt alegre, feia cançons de molt bona qualitat, sabia escriure molt bé”.

Enamorat de les Balears, Pablo Milanés va impulsar el moviment de la Nueva Trova, que introduí continguts polítics i socials en la cançó popular, sense abandonar el lirisme i la poesia. Juntament amb Silvio Rodríguez i Noel Nicola, va posar veu a la revolució cubana. Així, versos crítics i compromesos convivien amb lletres d’amor que s’han convertit en himnes.

Unes líriques, les de Milanés, que també connectaren amb altres cantautors en llengua espanyola, com Serrat, Sabina, Ana Belén i Víctor Manuel. De fet, feia uns anys que vivia a Madrid, on rebia tractament per una malaltia oncohematològica que patia des de feia dècades. Per una complicació, va haver d’ingressar a l’hospital. Aquesta matinada, la seva veu s’ha apagat. Però per sempre quedaran les seves cançons, els seus versos i la seva sensibilitat.


Mor a Madrid el cantautor Pablo Milanés


Marcos Ferragut: “Pablo Milanés era molt proper; va deixar-nos una empremta espectacular a l’Auditorium de Palma”

22/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT