X

Pablo Milanés mor a 79 anys a causa d’una llarga malaltia

El músic cubà, que estava de gira, va ser ingressat a un hospital de Madrid fa 10 dies

22/11/2022

Pablo Milanés mor a 79 anys a causa d’una llarga malaltia

De veu lleugera però compacta, vers esmolat i musicalitat infinita, Pablo Milanés ha estat un dels màxims exponents de la cançó d’autor en llengua espanyola. Juntament amb Sílvio Rodríguez i Noel Nicola va ser la veu de la revolució cubana i va encapçalar el moviment de la Nueva Trova. Cançons com aquest ‘Yolanda’ universalitzaren un artista compromès amb el seu país, però també molt crític.
Molt estimat pels seus col·legues, aquí a Espanya, va compartir escenari i estudi de gravació amb artistes com Joaquin Sabina, Serrat, Víctor Manuel i d’altres molt més joves com Marazu. El promotor musical Toni Rubio, el va conèixer a finals dels anys 90 i el va dur a Porreres fa només 4 anys, a qui recorda com un home amable, molt talentós i gran conversador.

Pablo Milanés es trobava immers en la gira ‘Días de luz’ que l’havia de dur a l’Auditori de Palma el pròxim mes de febrer. Fa uns dies, però, una complicació d’una malaltia oncohematològica que patia des de feia dècades el va obligar a ingressar a un hospital de Madrid, on rebia tractament des de l’any 2017. Aquesta vegada però, ja no n’ha sortit. Va morir ahir, diumenge. Ens queden les seves cançons, memòria de diverses generacions d’Espanya i Amèrica Llatina.

22/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT