societat

Pacients amb càncer de mama d’Eivissa podran fer tractaments de reconstrucció sense sortir de l’illa

Fins ara, deu dones han començat la micropigmentació que consta de dues o tres sessions

Imatge d'arxiu


L’Àrea de Salut de les Pitiüses ha inaugurat la seva consulta de micropigmentació per a dones que han patit càncer de mama i fer així reconstruccions de manera immediata, sense haver de viatjar a Mallorca. Fins ara, deu dones han començat el tractament que consta de dues o tres sessions.

El nombre de sessions varia segons cada pacient, el tipus d’intervenció al qual s’ha sotmès i la retenció dels pigments. L’objectiu d’aquesta consulta és camuflar cicatrius postoperatòries i corregir asimetries, obtenint un efecte natural que s’assembli a l’arèola original.

Per a aquesta ampliació de la cartera de serveis, una infermera de l’Hospital Can Misses s’ha format en el servei de referència de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Universitari Son Espases de Mallorca. “Es tracta d’un tractament ambulatori mínimament invasiu que es practica mitjançant un dermògraf, el motor interior del qual mou les micro-agulles, injecta el pigment entre les capes superficials de la pell i realitza una mena de tatuatge semipermanent que, després dels anys, només requerirà un retoc de color”, segons ha detallat la infermera Marta Bombardó.

També ha assenyalat que és “important” seguir una sèrie de recomanacions respecte a les cures durant els dies posteriors, com utilitzar crema cicatritzant i cobrir amb una gasa sense fregar fins a la correcta cicatrització.

El tractament es pot fer tant a l’estiu com a l’hivern, tot i que en el període estival es recomana evitar el sol i els banys prolongats.

La nova consulta té previst atendre 13 pacients, dels quals deu ja han començat el tractament. Nou dones han estat derivades directament de la consulta de l’especialista en Cirurgia Plàstica i Reparadora després d’una reconstrucció immediata per càncer de mama, mentre que quatre dones més han estat recuperades de la llista d’espera de l’Hospital Son Espases.


700 casos nous de càncer de mama a les Illes i una taxa de curació del 81%

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

D'aquí al novembre es visitaran Son Marc, Son Torrella o sa Campaneta, gràcies a la col·laboració amb l'entitat Itinerem

Primera jornada d’horari continu a la restauració d’Eivissa

L'illa ha passat a Nivell 1, això permet que la restauració pugui treballar en horari continuat, de dilluns a diumenge, fins a les 10 i mitja de la nit.

La solidaritat amb una escola de l’Índia fa córrer els més petits del CIDE

Uns 3.000 participants han pres part en la cursa, i han aconseguit recaptar 11.000 euros

Continuen en dependències policials els 16 detinguts aquesta matinada a Palma

Romandran detinguts fins que passin a disposició judicial