societat

Pacients amb càncer de mama d’Eivissa podran fer tractaments de reconstrucció sense sortir de l’illa

Fins ara, deu dones han començat la micropigmentació que consta de dues o tres sessions

Imatge d'arxiu


L’Àrea de Salut de les Pitiüses ha inaugurat la seva consulta de micropigmentació per a dones que han patit càncer de mama i fer així reconstruccions de manera immediata, sense haver de viatjar a Mallorca. Fins ara, deu dones han començat el tractament que consta de dues o tres sessions.

El nombre de sessions varia segons cada pacient, el tipus d’intervenció al qual s’ha sotmès i la retenció dels pigments. L’objectiu d’aquesta consulta és camuflar cicatrius postoperatòries i corregir asimetries, obtenint un efecte natural que s’assembli a l’arèola original.

Per a aquesta ampliació de la cartera de serveis, una infermera de l’Hospital Can Misses s’ha format en el servei de referència de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Universitari Son Espases de Mallorca. “Es tracta d’un tractament ambulatori mínimament invasiu que es practica mitjançant un dermògraf, el motor interior del qual mou les micro-agulles, injecta el pigment entre les capes superficials de la pell i realitza una mena de tatuatge semipermanent que, després dels anys, només requerirà un retoc de color”, segons ha detallat la infermera Marta Bombardó.

També ha assenyalat que és “important” seguir una sèrie de recomanacions respecte a les cures durant els dies posteriors, com utilitzar crema cicatritzant i cobrir amb una gasa sense fregar fins a la correcta cicatrització.

El tractament es pot fer tant a l’estiu com a l’hivern, tot i que en el període estival es recomana evitar el sol i els banys prolongats.

La nova consulta té previst atendre 13 pacients, dels quals deu ja han començat el tractament. Nou dones han estat derivades directament de la consulta de l’especialista en Cirurgia Plàstica i Reparadora després d’una reconstrucció immediata per càncer de mama, mentre que quatre dones més han estat recuperades de la llista d’espera de l’Hospital Son Espases.


700 casos nous de càncer de mama a les Illes i una taxa de curació del 81%

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Moltes platges de Mallorca tancaran prest en la revetla de sant Joan per evitar aglomeracions

Cal recordar que segons les darreres mesures aprovades pel Govern de les Illes, les platges romandran tancades entre les 00.00...

Acaba un curs escolar marcat per les mesures Covid

Aquesta darrera setmana es tanca amb nivells baixos de contagis, menys del 4% dels joves en edat escolar i menys de l'1,5% dels professors han donat positiu en coronavirus

Un accident sense ferits greus provoca importants retencions a la Via de Ronda de Maó

La col·lisió s'ha produït a les 7 i mitja del capvespre

Petit repunt de contagis però amb un registre mínim d’hospitalitzacions

Pel que fa a la situació als hospitals, tornen a registrar nivells mínims com els que hi havia a finals...