X

Palma no aprova definitivament el Pla d’Ordenació Detallada i aflora el del 1998

Molts de professionals creuen que es poden produir interpretacions errònies pel fet que les dues normes tenen punts contradictoris

18/11/2023

Miquela Valls

Avui, 18 de novembre, es compleixen els dos anys que permet la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d’urbanisme de Balears perquè un pla urbanístic n’aconsegueixi l’aprovació definitiva d’ençà de l’inicial. I l’actual govern de Cort ha deixat caure la part detallada del Pla General davant les desavinences amb el text que havia deixat el pacte d’esquerres. Com que l’abril d’enguany sí que es va aprovar definitivament la part estructural, ara conviurà amb la part detallada del PGOU de 1998, del batle Joan Fageda, en el que no vagi en contra del PG actual.

Així, l’urbanisme palmesà fa un viatge en el temps per retrocedir més de dues dècades. El POD del pacte va ser aprovat provisionalment el 28 d’octubre de 2021, però no es va publicar al BOIB fins al 18 de novembre. Per tant, avui que fa dos anys de l’esmentada aprovació sense que s’hagi confirmat definitivament, queda sense validesa legal. I, automàticament, entra en vigor l’anterior document.

Són molts els professionals que veuen com es poden produir interpretacions errònies pel fet de tenir alguns punts contradictoris, que es crea una gran inseguretat jurídica i creuen que és impossible informar de llicències amb aquesta situació. Per exemple, en aquesta part detallada s’inclouen regulacions que no recollia el pla del 1998, com la reserva d’habitatge protegit o la millora de l’espai públic en favor del petit comerç.

Notícies relacionades >

18/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris