societat

Palma: 20km/h que valen la meitat dels accidents greus

Els quatre primers mesos de limitació de velocitat màxima a 30 km/h deixen un 37% manco de sinistres a la ciutat

Un vianant creua el carrer a la plaça del Progrés de Palma on la velocitat màxima és de 30 km/h


La Ciutat de Palma celebra que de novembre a febrer passats va reduir-se un 58% el número d’accidents de trànsit greus (cap dels quals amb resultat de mort) coincidint amb l’entrada en vigor de Palma 30, la limitació de la velocitat màxima a 30 quilòmetres per hora al 90% dels carrers palmesans. El sostre es reduí així per davall dels 50 km/h com a norma genèrica fins llavors. “És una diferència abismal que no pot atribuir-se a la pandèmia”, ha assenyalat el batle José Hila, satisfet pel que considera “una ràpida adaptació” de la ciutadania a la nova mesura que també ha permés reduir un 37% la sinistralitat total.

Com Bilbao, que el setembre va fixar els 30 km/h de màxim a tots els seus carrers i va convertir-se en la primera ciutat del món de més de 300 mil habitants en fer-ho, Palma va ser igualment pionera en la pacificació del seu casc urbà. Una mesura que ara s’ha fet extensiva a tots els nuclis de població espanyols d’acord amb una reforma del Reglament de Circulació de la Direcció General de Trànsit. Una actuació “per la convivència”, segons la directora provincial d’aquest organisme, Francesca Ramis, que “ha d’ajudar a protegir a vianants, ciclistes i, especialment, als motoristes, a més dels usuaris de vehicles de mobilitat personal”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període, s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa

Doctor José Reyes: “El càncer de pell és un dels més freqüents a Balears”

El vicepresident de l'Associació Espanyola contra el Càncer ha explicat que a les illes es detecten 125 casos de melanoma...

Es compleixen 4 mesos del darrer contagi a una residència de gent gran de les Balears

La gent gran va ser el grup prioritari de la campanya de vacunació