Aquest llogaret de Selva concentra el 35 per cent de les places del terme i gairebé no té residents
L’ocupació als agroturismes de les Illes Balears frega aquests dies el 65 %. Segons l’Associació Empresarial d’Agroturismes, no hi ha grans diferències entre municipis, però a Sóller i Fornalutx és un poc més elevada. El motiu és que molts de turistes hi venen a fer senderisme, activitat molt estesa en aquesta època.
Creix el nombre de visitants procedents d’arreu de l’Estat, però el nombre és inferior si es compara amb alemanys, britànics i escandinaus. Un cas particular és el del municipi de Selva, on bona part de les seves places turístiques es concentren al llogaret de Binibona. La mitja dotzena d’agroturismes d’aquest nucli tenen aquests dies plena ocupació.
Binibona té poques cases que no siguin hotels o que no es dediquin al lloguer vacacional: “va ser un nucli pioner a rehabilitar cases i possessions”, conta Joan Rotger, el batle.
I això explica que l’activitat humana d’aquest llogaret vengui de la mà del turisme: el 35 per cent de les places d’agroturismes i hotels d’interior del teme de Selva es concentren a Binibona, 130. I aquests dies, ple fins a la bandera.
Sa Parellada és un agroturisme familiar de set habitacions i ho té tot complet per a Setmana Santa des de fa mesos. “És el lloc idea si el que cerques és tranquil·litat i estar tot sol”, ens conta una turista alemanya. Un altre turista, holandès en aquest cas, explica que ha triat Mallorca per pedalar.
A Can Furiós la primavera és dels ciclistes i de les parelles. A l’estiu, serà el moment dels clients que venen en format familiar. Conten que ho tenen tot ple fins a la tardor.
L'objectiu que persegueix és desbloquejar sòls urbans i urbanitzables per ampliar l'oferta d'habitatges