PASSEJADES%3A+Nova+temporada+a+Son+Serra+i+Sa+Canova

Dissabte a les 15.10

PASSEJADES: Nova temporada a Son Serra i Sa Canova

La quarta temporada de Passejades comença amb aquesta excursió, on na Maria i en Vicenç es troben davant les cases de Son Serra —possessió històrica de Santa Margalida— per caminar fins a la platja de sa Canova. Una ruta que comença a l’interior i desemboca a la mar, seguint sempre un tram ben senyalitzat del GR-222 que uneix les serres d’Artà amb el Santuari de Lluc.

Pel camí els nostres presentadors ens parlaran de les possessions més antigues del terme, contemplaran magnífics exemplars de porc negre que pasturen en amplis sementers i travessaran un pinar. Arribats a la urbanització de Son Serra de Marina, xerraran amb Antònia Maria Sureda i Joan Boyeras Ribot, veïnats que hi viuen tot l’any, que els contaran com i quan van arribar-hi.

Després, continuaran l’excursió vora la mar recorrent uns dels arenals més ben conservats del nord-est de Mallorca: Son Serra i sa Canova. A mig camí, la biòloga Margalida Llabrés els parlarà de les plantes característiques d’aquest tram de costa, que arrelen en l’arena i són capaces de conviure amb el vent i la sal.

Després d’aturar-se en unes antigues pedreres de marès, en Vicenç i na Maria acabaran la ruta un poc més enllà de l’estany des Bisbe, contemplant la platja de sa Canova, fa dècades salvada de la urbanització gràcies a l’empenta popular.

Passejades s’emet dissabte a les 15.30 hores.