Passejos d’una hora en un radi d’un quilòmetre a partir de dissabte 2 de maig

El Ministeri de Sanitat estableix franges d'horaris per fer esport i sortir a passejar a la fase 0 de la desescalada

Passejos+d%27una+hora+en+un+radi+d%27un+quil%C3%B2metre+a+partir+de+dissabte+2+de+maig

A partir de dissabte dia 2 es permeten els passejos i l’esport individual, però amb un horari marcat i amb limitacions. Ha de ser una única vegada al dia i dins el municipi de residència. També s’ha de mantenir la distància de seguretat amb les altres persones i extremar la precaució.

Unes sortides esglaonades que pretenen, segons el ministre de Sanitat Salvador Illa, evitar les aglomeracions. Així, de les 6 a les 10 del matí i de les vuit a les onze del vespre podran sortir els majors de 14 anys. De les 10 a les 12 del matí i de les 7 a les vuit del vespre les persones majors de 70 anys i els dependents. D’aquesta manera es modifica la franja horària de sortida dels infants, que ara va de les 12 a les 19.

Municipis de menys de 5.000 habitants no han de seguir les restriccions horàries

Aquestes franges horàries no s’apliquen als municipis amb manco de 5 mil habitants, per tant, a les Balears, hi ha 26 municipis a Mallorca i 2 a Menorca que no tendran restriccions horàries. Esporles i es Mercadal, hauran de seguir les limitacions horàries, ja que superen, per poc, els 5 mil habitants.

Per contra, les sortides familiars no estan permeses. Els nins i nines han de sortir amb només un acompanyant.

Horts i animals

També es permeten a partir de dissabte els desplaçaments per tenir cura dels horts, sempre que siguin dins el mateix terme municipal o contigu. Només es permeten desplaçaments més llargs per la cura dels animals.

Totes aquestes mesures anunciades avui estan pendents de la seva publicació en una ordre ministerial. Serà llavors quan es faran efectives.

Estat d’alarma i desescalada

Segons el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquestes noves mesures s’han pres en consonància amb l’evolució de la malaltia i la tendència positiva de les xifres.

“L’estat d’alarma ha funcionat. El varem iniciar el 14 de març amb una xifra de nous contagiats del 35%. Avui (per aquest dijous) estam en un total de contagiats del 0’6%. L’estat d’alarma ha funcionat i és imprescindible mantenir-ho durant la desescalada.”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

S’aixequen les franges horàries per als nins i per a fer esport a totes les Illes

Els infants i els esportistes no professionals podran sortir dels seus domicilis a qualsevol hora sense límit de temps ni...

Queixes del veïnats de Palma per l’incompliment dels horaris de les terrasses: “Les patrulles policials no fan complir la normativa”

El batle de Palma, José Hila, assegura que tot i que s'han ampliat 500 terrasses no s'han detectat incidències

El dol més llarg que hi ha hagut en democràcia: 10 dies en record als 27.117 morts amb coronavirus

"La valoració de les cures en les decisions públiques és l'aposta de futur" diu el preàmbul de l'ordre publicada avui...

Només tres malalts de la Covid-19 han presentat una queixa davant el Defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari

El Defensor dels Usuaris del Sistema sanitari Públic de les Illes Balears, Miguel Gascón Mir, assegura a IB3 Ràdio que...