Un 64% dels joves d'entre 20 i 39 anys ja s'ha vacunat enfront del 75% dels joves d'entre 16 i els 19
EFE / André Coelho
15“Ens preocupa que els joves ajornin la vacunació”, ha declarat la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la roda de premsa d’aquest divendres, i és que la franja d’edat de joves d’entre els 20 i els 39 anys és encara la més reticent a posar-se la vacuna. Segons Gómez, el fet que molts d’aquests joves treballin en el sector serveis potser és una de les causes per la qual molts d’ells prefereixen ajornar la vacunació i així no haver de patir els efectes secundaris mentre fan feina.
Entre els 20 i els 29 anys, hi ha un 63% de la població vacunada, i entre els 30 i els 39 anys, hi ha un 64% de població vacunada. A més, ja s’han administrat un milió i mig de vacunes i un 74% de la població ja té la pauta completa. Tanmateix, Gómez ha assegurat que “no és suficient amb el 70%” i per aquest motiu es continuarà amb la campanya de vacunació sense cita.
Per intentar estimular la vacunació en la franja d’edat de joves d’entre els 20 i els 39 anys, el Govern també estudia altres possibilitats com fer una possible campanya de vacunació des de la mateixa universitat.
Quant a la franja dels joves d’entre els 16 i els 19 anys, ja s’ha vacunat el 75%. “Som una de les comunitats amb més gent vacunada en aquesta franja d’edat”, ha explicat Patricia Gómez. “Ens han donat una lliçó”. Gómez també ha recordat el cas de la jove de 18 anys que va morir la passada setmana de Covid-19. “No volem que el cas d’aquesta jove es torni a repetir”.
“Segons un recent informe publicat pel Centre per al Control i Prevenció de Malalties, la vacunació redueix 5 vegades més la probabilitat d’infectar-te i fins a 30 vegades més, la d’hospitalització”, ha informat Javier Arranz, portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses,
En la darrera setmana s’han administrat 45 mil dosis i 17.300 persones es varen vacunar sense cita prèvia. En total, a la nostra comunitat s’han administrat 1.501.462 vacunes contra la Covid.
DARRER BALANÇ DE LA COVID-19 A BALEARS:
La incidència acumulada per Covid-19 a les Balears davalla els darrers dies de manera lenta i progressiva i se situa en els 362,9 casos diaris a 14 dies i a 7 dies, en els 150. Són algunes de les dades que ha donat aquest divendres la Conselleria de Salut. Per illes, a Eivissa hi ha una incidència de 527, a Mallorca, hi ha una incidència de 345,7, a Formentera, de 344, i a Menorca, de 267.
Javier Arranz ha informat que aquest divendres s’han notificat 198 nous casos de Covid, d’un total 95.477 casos des que va començar la pandèmia. La positivitat de proves a 7 dies és de 5,26%, cada vegada més a prop del 3% que la UE recomana com a nivell de baix risc.
La part més negativa avui és la de les defuncions, ja que es notifiquen quatre morts, dues a Eivissa i dues a Mallorca, totes elles de persones majors de 70 anys.
També davalla el nombre d’ingressos hospitalaris. A planta, hi ha actualment 196 persones ingressades: 154 a Mallorca, 3 a Menorca i 39 a Eivissa. I a UCI, davallada lenta i una ocupació que passa del 22% al 20%, amb un total de 70 persones ingressades.
A les residències, hi ha 17 usuaris positius de Covid i 29 treballadors amb diagnòstic confirmat. Entre els professionals sanitaris que no són de centres geriàtrics, hi ha 66 professionals positius i 108 en quarantena per haver estat exposats al virus.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu