X

Patricia Guasp, sobre un possible acord amb Marga Prohens: “No contestaré a aquesta pregunta”

La coordinadora de Ciutadans confirma que optarà a ser la candidata autonòmica a les pròximes eleccions

07/10/2022

Patricia Guasp, sobre un possible acord amb Marga Prohens: “No contestaré a aquesta pregunta”

Els darrers casos de regidors de Ciutadans, com els de Sineu i Llucmajor, que han passat a les files del PP, han tornat a posar en el punt de mira el partit taronja. La seva coordinadora a les Balears, Patricia Guasp, forma part del grup estatal que intentarà refundar la formació i presentar-se, com a cap de llista, a les eleccions autonòmiques.

“Nosaltres hem fet molta autocrítica, crec que som el partit que més n’ha fet. I era el moment de fer una reflexió profunda“. A partir de l’autocrítica, Patrícia Guasp encara el futur. El present és complicat, amb un degoteig de desercions. Des del diputat Maxo Benalal, fins a la consellera insular, Beatriz Camiña, passant pels dos regidors, de Sineu i Llucmajor, que ahir feren pública la seva adhesió al PP. Davant això, Guasp és contundent: “Algunes persones, per ego personal, no han estat a l’altura. I també hi ha el PP, que accepta trànsfugues, que és una forma de corrupció política“.

Amb Guasp al capdavant, Ciutadans va moderar el discurs, donant, fins i tot, suport al govern de Francina Armengol en moments claus, com el Pacte de Reactivació o la Comissió d’Experts sobre les menors tutelades. Respecte d’aquest paper de soci puntual de l’Executiu, és conscient que, a vegades, “no s’ha entès que es puguin bastir ponts tant a la dreta com a l’esquerra”.

Ciutadans triarà els seus candidats autonòmics després de l’assemblea nacional de refundació, a partir del gener. Patricia Guasp confirma que optarà a encapçalar la llista al Parlament. Desafiant el mal pronòstic de les enquestes, es mostra convençuda que el seu partit serà clau en el pròxim Govern. Allò que no queda tan clar és cap on decantaria la balança. Critica que la presidenta Armengol “s’hagi escorat massa a l’esquerra”. I sobre si se sent més propera a la líder del PP, Marga Prohens, queda en silenci: “No li respondré a aquesta pregunta”.

07/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT