X

Pau Rigo i Fredy Escobar, les dues versions del robatori de Porreres que acabà amb un mort

L'ancià ha explicat que va sentir pànic i va disparar l'escopeta, mentre que el jove ha dit que el seu germà no va atacar Rigo abans del tir mortal

12/09/2023

Pau Rigo i Fredy Escobar, les dues versions del robatori de Porreres que acabà amb un mort

Redacció

Pau Rigo, l’home de 83 anys acusat de matar un lladre que intentava robar a ca seva a Porreres, ha declarat dimarts a l’audiència provincial que va fer el que havia de fer i que no tenia cap altra sortida. El germà de la víctima, implicat també en el robatori, ha testificat que el seu germà no el va colpejar abans que el jubilat li disparàs amb una escopeta.

Mauricio Escobar, el germà de Fredy Escobar, va morir durant el robatori a la finca de Pau Rigo, a Porreres. Fredy ha explicat com els altres dos acusats els van reclutar per cometre l’assalt i també que els van proporcionar el material per executar l’acció. També ha dit que el seu germà “no va colpejar ni atacar” el propietari de la casa abans que aquest li disparàs amb una escopeta.

Sense sortida

L’home acusat de matar el lladre ha explicat que va “entrar en pànic” i va haver de defensar-se amb l’arma, però ha insistit que no volia matar ningú. Ha assegurat que els assaltants van posar-se “nirviosos i molt violents” quan van adonar-se que a la caixa forta no hi havia tants doblers com esperaven trobar. “Jo vaig fer el que havia de fer, perquè no hi havia una altra sortida”, ha dit.

Rigo, de 83 anys, també ha dit que tenia por perquè tres mesos abans ja li havien robat amb el mateix procediment i l’havien deixat tancat i fermat amb la seva dona. El judici continuarà dimecres.

Notícies relacionades >

12/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris