X

Per la Mar Viva, Orgànic i Dos Sipiots apel·len a mantenir la salut del planeta a ritme de rap

S'afegeixen a la campanya estatal per pressionar els grups polítics del Parlament espanyol davant la pròxima votació de la nova Llei de residus

15/02/2021

Per la Mar Viva, Orgànic i Dos Sipiots apel·len a mantenir la salut del planeta a ritme de rap

L’associació menorquina Per la Mar Viva s’ha afegit a la campanya estatal GobiernoDesplastifícanosYA, impulsada per Retorna, una iniciativa integrada per la indústria del reciclatge, ONGs ambientals, sindicats i associacions de consumidors.per exigir al Govern central una legislació que avantposi la salut humana als interessos de la indústria del plàstic. Ho fan amb un videoclip, a ritme de rap, per apel·lar a la consciència dels grups polítics del país davant la pròxima votació al Parlament espanyol de la nova Llei de residus.

Les associacions que protagonitzen la campanya demanen la implantació del sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos SDDR mitjançant els envasos retornables. Aquest sistema, que ja funciona a 43 països d’arreu del planeta, es va assajar de manera experimental a Menorca durant els estius de 2018 i 2019 a les festes patronals de diferents pobles de l’illa. A més d’aquestes solucions, proposen reduir la fabricació de plàstics i afavorir la venda a granel. Tot esforç és poc… cada dia es perden a Espanya 30 milions de llaunes i ampolles que acaben contaminant els boscos i la mar.

Els organitzadors de la campanya conviden la ciutadania a enviar fotos o vídeos d’envasos abandonats al número de whatsapp 691966834, amb l’objectiu de traslladar-los a la ministra de Transició Energètica, Teresa Ribera.

 

15/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT