societat

Per la Mar Viva, Orgànic i Dos Sipiots apel·len a mantenir la salut del planeta a ritme de rap

S'afegeixen a la campanya estatal per pressionar els grups polítics del Parlament espanyol davant la pròxima votació de la nova Llei de residus


L’associació menorquina Per la Mar Viva s’ha afegit a la campanya estatal GobiernoDesplastifícanosYA, impulsada per Retorna, una iniciativa integrada per la indústria del reciclatge, ONGs ambientals, sindicats i associacions de consumidors.per exigir al Govern central una legislació que avantposi la salut humana als interessos de la indústria del plàstic. Ho fan amb un videoclip, a ritme de rap, per apel·lar a la consciència dels grups polítics del país davant la pròxima votació al Parlament espanyol de la nova Llei de residus.

Les associacions que protagonitzen la campanya demanen la implantació del sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos SDDR mitjançant els envasos retornables. Aquest sistema, que ja funciona a 43 països d’arreu del planeta, es va assajar de manera experimental a Menorca durant els estius de 2018 i 2019 a les festes patronals de diferents pobles de l’illa. A més d’aquestes solucions, proposen reduir la fabricació de plàstics i afavorir la venda a granel. Tot esforç és poc… cada dia es perden a Espanya 30 milions de llaunes i ampolles que acaben contaminant els boscos i la mar.

Els organitzadors de la campanya conviden la ciutadania a enviar fotos o vídeos d’envasos abandonats al número de whatsapp 691966834, amb l’objectiu de traslladar-los a la ministra de Transició Energètica, Teresa Ribera.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 500 locals abaixaran les persianes a Menorca a finals de 2021

Les immobiliàries confien que l'interès de súbdits italians per establir-se a l'illa i obrir nous negocis pot ajudar a renovar...

Salvem Portocolom demana que el moll es restauri respectant els elements patrimonials

Ports de les Balears s'ha reunit aquest dimecres amb la plataforma per parlar de la reforma del Passeig

La troballa d’un aljub i unes murades púniques aturen part de les obres del Parador d’Eivissa

Aquestes troballes han obligat a modificar el projecte original

Queda prohibida per motius sanitaris la manifestació convocada per Resistencia Balear

Tot i que la Delegació del Govern central no l'ha autoritzada, els promotors mantenen la convocatòria