X

Per què es produeix la boira i com està afectant a les Balears

La temperatura de primavera, en contrast amb la fredor de l'aigua, ha provocat una imatge més pròpia de Setmana Santa que de Cap d'Any

31/12/2021

Per què es produeix la boira i com està afectant a les Balears

Redacció


Cap d’Any a 20 graus i un desembre amb 7 rècords de temperatura màxima

La boira ha estat present durant tot el dia a bona part de Mallorca. La temperatura de primavera, en contrast amb la fredor de l’aigua, ha provocat una imatge més pròpia de Setmana Santa que de Cap d’Any.

A l’Aeroport de Menorca, la boira, des de primera hora del matí, també ha provocat endarreriments de fins a 4 hores i cancel·lacions.

Segons han informat responsables d’AENA, s’han hagut d’anul·lar un total de 13 connexions. Durant el matí se n’han cancel·lat sis, quatre trajectes amb Son Sant Joan (dos vols d’anada i dos de tornada) i dos més (un d’anada i un altre de tornada) amb Barcelona.

La situació s’ha començat a resoldre poc després del migdia, però a primera hora de l’horabaixa ha tornat la boira i ja ha obligat a cancel·lar-ne 7 més, de moment.

Es tracta de sis arribades: tres de Palma, dues de Barcelona i una de Màlaga. Tampoc sortirà avui el que havia de tornar cap a la ciutat andalusa. A més, probablement, s’acabi cancel·lant el vol de Madrid de les 10 menys quart de la nit.

La boira també ha obligat a tancar, des de la matinada i fins a mig matí, el Port de Ciutadella. Això ha obligat a desviar al Port de Maó el vaixell  Martín I Soler que provenia d’Alcúdia.

A Eivissa s’ha viscut una situació molt semblant. La boira ha provocat aquest matí la cancel·lació de tres vols amb Palma i fins a 15 connexions amb altres indrets de l’estat s’han retardat. A l’aeroport des Codolar també hi han passat molts dels passatgers que ahir es varen veure afectats per la trentena de cancel·lacions que es varen produir pel mateix fenomen i, avui, la majoria intentaven trobar un nou bitllet.


La boira esborra tota la mar Mediterrània el darrer dia de l’any: des de Gibraltar fins al nord d’Itàlia

31/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris