mallorca

Permís retribuït per a 500 treballadors de Thomas Cook de Palma

L'administrador concursal els ha comunicat que no hi ha liquiditat per poder pagar la nòmina de novembre

Perm%C3%ADs+retribu%C3%AFt+per+a+500+treballadors+de+Thomas+Cook+de+Palma

Prop de 500 treballadors de Thomas Cook deixaran d’anar a fer feina a la seu de Palma la setmana que ve després d’haver obtingut un permís retribuït, en espera que finalitzin els seus contractes. Mentre, el Consell de Govern ha aprovat la línia d’ajudes directes a les empreses afectades per la fallida, per valor de 3 milions d’euros.

Les ajudes directes del govern beneficien només les empreses de manco de 250 treballadors i amb un límit de 28.000 euros per empresa. La línia d’ajudes cobreix les despeses derivades d’inversions i modernització, i està condicionada al fet que la companyia “mantengui l’activitat i els llocs de feina” durant els pròxims dos anys. Dels 3 milions, 2,6 són per a empreses d’allotjament turístic, i els 400.000 euros restants, per a companyies de transport i distribució. El Govern va optar per ajudes directes en lloc de retornar als empresaris l’impost turístic, idea que va provocar una tempesta política.

D’altra banda, prop de 500 treballadors de la seu de Thomas Cook a Palma han obtingut el permís retribuït, i per això no hauran d’anar a fer feina fins que siguin acomiadats. L’administrador concursal els ha comunicat que no hi ha liquiditat per poder pagar la nòmina de novembre. Mentre, continuen les gestions per vendre els actius de la companyia a les Balears. Ja hi ha companyies turístiques interessades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Pares i Mares Noel ballen en línia al Passeig del Born

Un acte molt solidari i també festiu, que se celebra ja per cinquena vegada

Capdepera celebra amb èxit la festa de l’Alei-Alei

Els més joves han pres les torxes i entonat la cançó, en una tradició recuperada l'any passat

La llet d’ametla triomfa al Pla de na Tesa

L'edició nombre 14 de la Fira ha servit un total de 350 litres

El conductor d’un cotxe envesteix una terrassa a Palma

Ha donat positiu en el control d'alcoholèmia ha provocat un bon ensurt avui al Passeig Mallorca de Palma