Enguany, només un 10% del turisme nacional ha triat les Balears com a destinació per passar les vacances
Magaluf (Imatge d'arxiu)
17Segons un informe de PIMEM realitzat per un grup d’empreses tecnològiques mallorquines, el replantejament del model turístic actual és necessari, així com la transformació digital dels hotels i la promoció de Mallorca com a destinació turística, que ha de ser institucional i privada. Entre les principals conclusions d’aquest informe, hi ha també la de tres elements bàsics que s’haurien de millorar com són “la gestió de la pandèmia, l’oferta del producte local, i l’adaptació del servei hoteler al mercat nacional”.
L’informe alerta que el replantejament del model turístic actual “és necessari i s’ha de dur a terme amb tots els sectors involucrats en la indústria turística, les empreses de tecnologia que treballen per aquesta i altres sectors no turístics imprescindibles”.
Quant a la promoció del destí, l’informe assenyala que “no només pot ser institucional, sinó que també ha de ser impulsada pels mateixos empresaris turístics i no turístics, perquè promocionin el seu producte i les Balears, tant en els mercats d’origen com quan el turista ens visita”.
Les mateixes empreses van presentar el juny passat les previsions de recuperació comparades amb 2019 i ja en aquell moment s’apuntava al fet que la recuperació es mouria en la forqueta d’entre el 50 i el 60%, xifres que s’han acabat confirmant. A més, revela que només un 10% del turisme nacional ha triat les Balears com a destinació per passar les vacances. Quant al turisme familiar, segons aquest informe, ha caigut mentre que s’ha registrat un increment a altres zones amb menors restriccions per als infants menors de 12 anys.
L’entitats han assegurat que “les accions de vacunació, les mesures de seguretat que es van implementar en les destinacions turístiques van permetre que els mercats principals reduïssin les restriccions imposades a viatjar a les Balears que van aprofitar els mercats ràpidament, però sempre molt atents a tots els canvis que es poguessin produir, per això la compra d’última hora ha estat molt alta desplaçant considerablement a l’habitual anticipació de més de 30 dies”.
L’informe també constata que els mercats britànic i alemany continuen sent els mercats prioritaris per a les Balears i que Mallorca està dins dels seus destins preferits.
Els touroperadors continuen sent el canal de venda principal, però l’informe de PIMEM assenyala que cal complementar l’oferta de sol i platja amb més oferta cultural, gastronòmica, esportiva per fer que el model turístic actual evolucioni.
El segon canal de distribució més important és la venda a través de les agències en línia, un canal considerat “molt sensible a les promocions i a la visibilitat dels hotels, per això la promoció del destí i la promoció de l’hotel són dos elements clau que s’han de considerar”. L’informe indica que la venda directa a través de la web o directament amb el client fidelitzat que, diu, “són menys representatives, però molt importants perquè solen ser clients que ja coneixen el lloc. Per això cal continuar reforçant la comunicació amb ells”.
Aquest informe, el tercer de PIMEM, ha estat elaborat per les empreses de tecnologia Dingus, Roiback, BedsOnline, Juniper, Fideltour d’alt reconeixement en totes les destinacions turístiques del món i la consultora ProcessingSmart.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu