X

Habtur aprova la “declaració d’intencions” del Govern a Brussel·les però reclama més “efectivitat”

L'associació d'habitatges de lloguer turístic insisteix que el problema d'arrel és la manca d'inspeccions i la dilació en la imposició de sancions

21/03/2023

Habtur aprova la “declaració d’intencions” del Govern a Brussel·les però reclama més “efectivitat”

Redacció

L’associació d’habitatges de lloguer turístic de les Balears, Habtur, veu amb bons ulls la reclamació del Govern balear a Brussel·les perquè les plataformes de comercialització com Airbnb i Bookins només puguin oferir cases i pisos amb llicència turística, però considera que més enllà de la “declaració d’intencions” s’ha d’atacar el problema d’arrel quant a la manca d’inspeccions per controlar que no proliferi l’oferta il·legal.

La seva gerent, Maria Gibert, considera, a més, que falta “efectivitat” per evitar que passi massa temps entre la detecció de la infracció i la imposició de la sanció. Aquest període, diu, pot arribar a durar un any.

Sobre la intenció d’establir un registre de números de llicència perquè serveixi de base a l’actuació, d’acord amb la normativa local, de les grans plataformes, Gibert ho veu complicat: “a l’estat espanyol no hi ha un registre unificat, cada comunitat té la seva legislació i el seu número de registre… Per tant, és molt complicat fer un registre unificat a Espanya i, a Europa, encara més”.


El sector immobiliari aplaudeix que s’incrementi el control sobre les plataformes de lloguer vacacional

21/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris