SOCIETAT

Platja de Palma, buida durant el pont del Pilar

Només ha obert el 15% de la planta hotelera i el sector continua a l'espera que arribin els turistes


Platja de Palma encara el pont del Pilar amb el 15% de la planta hotelera oberta i amb 5.000 places. Els pocs establiments oberts resisteixen amb clients locals i algun turista francès. El sector continua esperant l’arribada de turistes a la zona i té les esperances posades en la segona quinzena d’octubre.

A Platja de Palma hi habita el silenci. Només 30 dels 200 hotels que hi ha a la zona han obert. Com aquest establiment, que afronta el pont amb un 20% de l’ocupació, la majoria residents a l’illa i també algun turista francès.

A pocs metres, en aquest restaurant desinfecten el local i preparen taules que, en silenci, esperen clients. Els propietaris ja han tancat un comerç a Platja de Palma i ara centren els esforços a aguantar fins, almenys, el 15 d’octubre. S’han acostumat a viure al dia. “Això no s’havia vist així mai, no passa ni una ànima”, explica Alexandra Martínez, encarregada del restaurant Mama Muu.

Platja de Palma enyora el turisme. Aquesta botiga ja ha perdut la meitat de la facturació. Les previsions no són bones, però resisteixen i aixequen cada dia la persiana. “Estem amb les portes obertes lluitant dia a dia, aguantarem el que es pugui però les previsions per aquest pont són difícils”, assegura Adrián Herrera, encarregat de la botiga Heymo.

N’Adrián diu que no té clients i que dilluns no obrirà. A Platja de Palma, diu, necessiten el turisme per sobreviure i afrontar un hivern que s’antulla difícil. “He sortit a les vuit del matí i només he fet una carrera, aquí sense turistes ens menjam les ungles”, opina Antònia Pou, taxista a la zona que expressa la seva por de cara a l’hivern. Una preocupació compartida també pels residents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |