X

La Policia Nacional identifica 70 manifestants que participaven a peu en la marxa dels restauradors

Els agents han demanat als manifestants que es dissolguessin, ja que la marxa a peu no estava autoritzada i han identificat a aquells que ballaven i feien festa

30/01/2021

Milers de persones s'han concentrat davant el Consolat de la Mar en la marxa dels restauradors, a Palma./ EFE/ATIENZA

Redacció

La Policia Nacional ha identificat uns 70 manifestants que anaven a peu en la protesta a Palma contra el tancament de la restauració. Aquesta marxa només havia estat autoritzada com a manifestació motoritzada, és a dir, que els participants no podien baixar dels vehicles.

La caravana motoritzada que ha tingut lloc aquest dissabte a Palma ha comptat amb la participació d’uns 100 vehicles i unes 1.000 persones a peu, segons el recompte de la Policia Nacional, aportat per la Delegació del Govern a Balears. El moment més crític ha estat quan els manifestats s’han concentrat davant el Consolat de Mar, ballant amb la música de fons del camió-discoteca i corejant consignes d'”Armengol Dimissió”. Al final de l’acte, una vegada davant del Consolat de Mar, la Policia Nacional ha utilitzat la megafonia per instar els participants que abandonessin el lloc si no volien ser sancionats.

La d’aquest dissabte ha estat la tercera protesta de l’àmbit de la restauració que incompleix les restriccions de la Delegació del Govern. La primera va ser el 12 de gener i va derivar en multes de la Delegació del Govern per 124.200 euros per a 7 participants per diverses infraccions i un detingut per trencar un finestra del Parlament; i la del 22 de gener, després de la qual van ser multats 16 manifestants per un total de 57.000 euros i va haver-hi un detingut per desobediència i incomplir les restriccions de la manifestació.

LA MANIFESTACIÓ:

Un centenar de cotxes i un miler de persones a peu han participat aquest dissabte en la tercera mobilització a Palma convocada per “Resistencia Balear”, per exigir la reobertura de la restauració. La mobilització ha començat a les 11h davant del Palau de Congressos de Palma i ha cabat a la seu del Govern balear, al Consolat de Mar.

La Delegació del Govern a Balears havia autoritzat la marxa perquè era motoritzada, després de tenir en compte l’informe de l’autoritat sanitària, que qualificava aquest acte “de risc moderat”, i que el promotor hagués comunicat que es faria amb cotxe. Però finalment, un miler de persones han decidit  participar a la marxa a peu.

Un camió-discoteca, que ha obert la marxa motoritzada, autoritzada per la Delegació del Govern, ha estat el primer en arribar davant el Consolat de la Mar. A l’interior d’aquest camió, un grup de persones han posat música a la concentració amb cançons com “Resistencia”, “Bella Ciao” o “Somos la revolución”, d’Ska-P. A més, a l’inici i al final de l’itinerari han llançat bengales.

Amb pancartes d'”Armengol Dimissió”, “Ajuda’ns a ajudar”, els manifestants han protestat i han ballat fins a la 13h del migdia davant el Consolat de la Mar.

Agents de la Policia Nacional han demanat als manifestants que es dissolguessin, ja que la marxa a peu no estava autoritzada i ha identificat aquells que ballaven i feien festa.

Són moltes les històries personals entre la gentada que se suma en aquesta marxa que demana tornar a treballar. Viuen dels estalvis i de l’ajuda de familiars. Critiquen les mesures del Govern, i diuen que “no poden més”.

Segons va explicar el portaveu de “Resistencia Balear”, Víctor Sánchez, “el que vol la Plataforma és exercir una pressió social perquè es permeti reobrir al sector”. I és que ahir el Govern va acordar aquest divendres prorrogar 15 dies més les mesures de restricció que afecten especialment al sector de la restauració, ja que es prohibeix l’activitat de bars i restaurants, que en aquests moments només poden oferir menjar per endur-se’n.

La mobilització de la setmana passada es va realitzar amb autorització de Delegació de Govern a Balears, però devers un miler de persones varen manifestar-se a peu i sense tenir en compte les condicions pactades per a la marxa.

La Delegació del Govern avançava el dimecres que sancionarà a almanco 16 persones pera  la manifestació del passat 22 de gener, alguns d’ells també per incomplir l’itinerari de la manifestació.


Una trentena de restauradors duen el Govern als tribunals
Un detingut en la marxa motoritzada dels restauradors a Palma
La CAEB ofereix assessorament als restauradors per accedir a les ajudes del Govern
Govern, sindicats i patronal estudiaran la desescalada de la fase 4

30/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris