X

Policies locals de Calvià i dos empresaris s’enfronten a 30 anys de presó per corrupció, amenaces i extorsió

Els principals acusats són l'excap de la Policia Local del municipi mallorquí, José Antonio Navarro, i el seu homòleg al cos policial de Marratxí, Antonio Ledesma

21/09/2023

Policies locals de Calvià i dos empresaris s’enfronten a 30 anys de presó per corrupció, amenaces i extorsió

La Secció Primera de l’Audiència Provincial celebra aquest dijous la vista prèvia del judici contra l’excap de la Policia Local de Calvià, altres tres agents i dos empresaris acusats de diversos delictes d’extorsió, amenaces i corrupció, entre d’altres. La Fiscalia demana per a tots ells penes de presó que sumen prop de 30 anys, així com penes d’inhabilitació per als funcionaris públics.

Els principals acusats són l’excap de la Policia Local de Calvià, José Antonio Navarro, i el seu homòleg a la Policia Local de Marratxí, Antonio Ledesma, qui, abans d’ocupar aquest càrrec, havia fet feina al cos calvianer. Segons l’escrit d’acusació, ambdós compaginaven els seus càrrecs públics amb una gestoria, que estava a nom de la dona de Ledesma, i que s’encarregava de les nòmines del personal de diferents locals d’oci nocturn del municipi. Aquestes empreses haurien gaudit de tracte de favor i, a més, se’ls hauria estat avisant d’inspeccions, que a la majoria dels casos es dirigien contra la seva competència.

També estan acusats els dos empresaris que, presumptament, gaudien d’aquests beneficis, i dos agents que durant una inspecció a un dels locals d’oci nocturn de la zona haurien col·locat un paquet amb droga en un sofà, perquè posteriorment fos localitzat per un ca ensinistrat. Uns fets que varen ser enregistrats per les càmeres de seguretat de l’establiment, i amb els quals, segons el Ministeri Públic, cercaven intimidar el propietari. Es tracta del primer cas investigat de corrupció policial, que, posteriorment, va derivar en operacions contra la Policia Local de Palma i, més tard, en el cas Cursach.

Notícies relacionades >

21/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris