X

Pollença acusa l’APB de prohibir l’accés al far de Formentor de manera encoberta

Es formen llargues coes de cotxes per als curiosos que visiten la zona

08/05/2022

Pollença acusa l’APB de prohibir l’accés al far de Formentor de manera encoberta

L’Ajuntament de Pollença acusa l’Autoritat Portuària de prohibir, de forma encoberta, l’accés al Far de Formentor. El batle, Tomeu Cifre, critica que no s’hi ha actuat a temps per evitar començar les obres ja entrada la temporada turística.

Les vistes amb què s’han de conformar els curiosos que visiten el Far de Formentor són distants. A 3 quilòmetres de la torre, una tanca impedeix el pas dels vehicles i la carretera es converteix en un pàrquing improvisat. Alguns, fins i tot, s’atreveixen a esquivar les barreres i continuar el camí a peu. Aquest tram de la carretera està tancat des de l’octubre quan es va produir un esfondrament.

El caos que es forma en el darrer tram de la carretera no té ara mateix una solució a mitjà termini. Cifre assegura que en comptes de resoldre-ho ràpidament, s’ha demorat en el temps i no han començat les obres fins fa un mes”. La previsió és que les obres finalitzin al juny, coincidint amb la reactivació del bus.

“Haurem estat un any sense poder accedir al far, és una prohibició encoberta“, subratlla, mostrant el rebuig del consistori: “No hi estam d’acord, s’haurien d’haver gestionat de manera més diligent. I haurien d’haver tengut en compte aquesta sensibilitat i possibilitat d’anar al far per a qualsevol ciutadà”

Amb la reactivació del turisme, els encontorns de les barreres són plens de vehicles mal estacionats, d’aquells que no volen renunciar a una fotografia. Una situació que genera coes i maniobres perilloses.

08/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris