societat

Pollença i Son Servera posen en marxa un sistema de targeta moneder per atendre els usuaris dels serveis socials

Les targetes només es poden fer servir per comprar aliments bàsics i de primera necessitat

Pollen%C3%A7a+i+Son+Servera+posen+en+marxa+un+sistema+de+targeta+moneder+per+atendre+els+usuaris+dels+serveis+socials

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pollença ha activat una targeta Eroski, perquè les famílies del Port puguin recollir aliments i productes bàsics directament a aquests supermercats. El consistori ha optat per aquest sistema perquè s’han vist desbordats amb les peticions de famílies que demanaven aliments de primera necessitat. De moment, n’han activades 150 i la setmana que ve en duplicaran el nombre. Aquestes targetes tenen un crèdit inicial de 120 euros, més 40 euros per cada membre de la família, i s’han de fer servir exclusivament als supermercats Eroski del Port. La targeta és individual i intransferible i dona accés a productes bàsics. La regidora Francisca Cerdà, ha especificat “que només es poden adquirir productes de primera necessitat, posant com a exemple, que si es vol comprar alcohol o marques específiques, la targeta no s’activa”.

Durant aquests dos darrers mesos, al Port de Pollença el nombre de famílies ateses pels serveis socials ha passat de 70 a 400 en dos mesos. Un augment que es deu principalment a les famílies que s’havien desplaçat a l’illa per feina a l’hosteleria i que, per mor la crisi sanitària, s’han trobat que no poden tornar a casa i tampoc treballar.
L’Ajuntament de Son Servera, també ha optat pel sistema de targeta moneder. Pensen que, d’aquesta manera, els usuaris poden elegir els productes a més de contribuir comprant als establiments locals. Segons Marga Bonet, regidora de serveis socials, d’aquesta manera s’evita “estigmatizar els usuaris”. L’Ajuntament de Son Servera també ha vist com el nombre d’expedients ha augmentat considerablement des que va començar l’estat d’alarma i ja són 183 les famílies que reben ajuda dels serveis socials.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La mascareta serà obligatòria a Balears a partir del cap de setmana

Fins ara només s'havia de dur quan no es podia respectar la distància de seguretat

La propietària d’una casa des Castell talla el llum a 8 famílies per fer-les fora

Els inquilins, que diuen estan al corrent de pagament, demanen empara a les administracions

Cap resident dels geriàtrics contagiat a les Illes en aquests moments

Hi ha hagut un total de 348 ancians contagiats, 89 dels quals han mort

L’OMS reconeix que el coronavirus es podria transmetre per l’aire

L'OMS rectifica després que més de 200 experts de 32 països d'arreu del món han alertat que el contagi per...