X

Pollença, proclamada un dels pobles més guapos d’Espanya

Maria Buades, regidora de Turisme del municipi: "Per a Pollença, aquest és un reconeixement molt important de cara a la seva projecció exterior, a nivell nacional i internacional"

27/08/2021

Pollença, proclamada un dels pobles més guapos d’Espanya

/ Associació d'Hotelers de Pollença.

13

Pollença rep avui la proclamació com un dels Pobles més Guapos d’Espanya, una xarxa a la qual entrà el gener del 2020, després de superar una auditoria que valora la cura del patrimoni i la existència de zones verdes, entre altres aspectes.

La proclamació es celebrarà aquest vespre a les 20.00 hores al claustre del Convent de Santo Domingo. El batlle, Bartomeu Cifre, i el president de l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya, Francisco Mestre, descobriran la placa que acredita a Pollença aquest nou reconeixement.

“Per a Pollença, aquest és un reconeixement molt important, de cara a la projecció exterior que suposa, a nivell nacional i internacional”, ha explicat la regidora de Turisme de Pollença, Maria Buades, qui ha aclarit que, a causa de la pandèmia, s’ha retardat la recepció del guardó.

Després que el ple municipal sol·licités la seva adhesió a la xarxa, Pollença ha superat una auditoria de més de 40 punts, puntuació que actualment supera un 20% dels municipis que demanen entrar en aquesta marca. Fins l’any passat, Fornalutx era l’únic municipi balear present a la xarxa de Pobles més Bonics d’Espanya i enguany s’ha incorporat també, a més de Pollença, la localitat d’Alcúdia.

Què inclou l’auditoria per a rebre la distinció d’un dels Pobles més Bonics d’Espanya?

L’auditoria contempla la valoració de diversos aspectes: la cura del patrimoni, la bellesa de l’accés al poble i l’homogeneïtat en les seves construccions, l’harmonia dels materials de les façanes i les teulades, la neteja i la seva conservació, la presència d’elements decoratius simbòlics i originals, el tancament permanent o temporal a la circulació d’automòbils dins del barri antic, l’organització per a l’aparcament de vehicles de visitants i veïns, el cuidat de flors i zones verdes, l’activitat cultural programada o l’atenció a les tradicions, entre d’altres paràmetres.

Pollença compta amb una planta hotelera formada per petits hotels d’interior i hotels boutique, entre els diversos habitatges vacacionals que hi ha. “Rebem visitants que busquen tranquil·litat, passejar pels carrers, conèixer el producte local i aprofitar zones de mar i muntanya”, ha destacat la regidora de Turisme.

A més, Buades ha subratllat el compromís del municipi amb el turisme sostenible, enfocat des de la “transversalitat de diferents àrees”, com urbanisme o medi ambient. S’han desenvolupat en aquest sentit iniciatives com la campanya de conscienciació per evitar l’abocament de residus en embornals, campanyes educatives amb joves sobre la conservació del medi marí, l’ampliació de rutes de senderisme i el conveni del centre d’interpretació ornitològica en el Port de Pollença.

27/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT