X

Pont Morandi: es tem que encara hi pugui haver entre 10 i 20 desapareguts

La xifra de morts es manté en 38 mentre segueixen les tasques de rescat

16/08/2018

Pont Morandi: es tem que encara hi pugui haver entre 10 i 20 desapareguts

El Fiscal de Gènova ha explicat que tem que encara hi pugui haver entre 10 i 20 desapareguts entre les runes del pont Morandi. La xifra provisional de morts es manté en 38 mentre que segueixen les tasques de rescat.

Mentrestant, Atlantia, l’empresa que controla la concessionària de l’autopista que passa per aquest pont de Gènova, s’enfonsa a la borsa. Ha començat la jornada amb pèrdues del 25% del seu valor, una caiguda que s’ha anat suavitzant. La pèrdua de confiança es produeix després que el Govern italià anunciàs que revocarà la concessió a l’empresa.

Atlantia ha respost que el govern l’haurà d’indemnitzar, però l’executiu ho nega i segueix sense rebaixar el to: “Cada vegada que pagam autopistes, pensam que els doblers seran utilitzats pel manteniment ordinari i extraordinari de les carreteres i els ponts, però els operadors d’autopistes se’ls gasten en altres coses”, ha afirmat el vice primer ministre italià, Luigi di Maio.

La crisi de la multinacional italiana s’ha notat també a la Borsa de Madrid: la constructora de Florentino Pérez, ACS, sòcia d’Atlantia en l’adquisició d’Abertis, ha patit caigudes de fins a un 5% a primeres hores del matí.

16/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT