economia

Quant costa ara posar la rentadora en cada tram horari amb la nova factura de la llum?

En general, posar els electrodomèstics és ara un 40% més car. Inclús si ho feim a les hores més barates, també resulta un 16% més carLes claus de la nova factura de la llum: els canvis i les hores més barates

Posar els electrodomèstics és ara un 40% més car després de l’entrada en vigor de les noves tarifes elèctriques per trams a principis de mes. Un estudi de l’empresa Selectra, especialitzada en la comparació de tarifes, afirma també que a les franges més barates és també més car, un 16%.

Per exemple, posar la rentadora en les hores punta, es a dir, de les 10 a les 14 i de les 18 a les 22 entre setmana costa 47 cèntims per hora. Si ho fem a les hores pla, de 8 a 10 i de les 14 a les 18, tindrà un cost de 28 cèntims. Per últim, en els trams més barat, el vall, el cost és de 22 cèntims imposts inclosos.

En tot cas, l’ús de tots els electrodomèstics resulten més cars en tots els trams comparat amb les anteriors tarifes del mercat regulat.

Baixada de l’iva

Segons Unidas Podemos, el Govern espanyol està estudiant la possibilitat de baixar l’iva del 21% de l’electricitat al 10 per cent. En aquest sentit, la ministra portaveu, María Jesús Montero, ha dit que s’estan estudiant totes les figures fiscals. També existeix la possibilitat de tornar a suspendre temporalment l’impost a la generació, però hi ha dubtes de si això al final abarateix la factura de la llum.

Un mes de preus màxims

Els experts pronostiquen que aquest mes de juny el preu de la llum establirà màxims amb la segona factura de mitjana més cara de la història: 88,11 euros. La causa és l’encariment del preu del gas necessari per fer funcionar les centrals de cogeneració i els certificats d’emissions de Co2.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

TUI ven a la família mallorquina RIU una participació del 49% d’una cartera d’hotels

El grup turístic alemany rebrà així 670 milions d'euros i fins 2023 en podria rebre fins a 130 milions d'euros

Menorca rebrà aquest primer cap de setmana d’agost un 13% més de vols que abans de la pandèmia

L'aeroport d'Eivissa també registrarà més activitat que el mateix mes de 2019, mentre que cau un 9% a Son Sant...

Negocis de Menorca amb major pes de turisme nacional fan més caixa que l’estiu de 2019

Ho confirmen empresaris de nuclis com Fornells, on el juliol es tancarà amb més facturació de l'esperada

Els comerços de zones turístiques perden un 43% de vendes al juliol respecte al 2019, segons PIMEM

Els comerciants de Palmanova creuen que la baixada de vendes és encara major