X

Prenen possessió els nous consellers del Govern d’Armengol: Mercedes Garrido, Miquel Company i Josep Marí Ribas

15/02/2021

Foto de família de la nova composició del Govern de les Illes Balears.

Redacció

Els nous consellers del Govern balear, Mercedes Garrido, Miquel Company i Josep Marí Ribas han pres aquest dilluns possessió dels seus càrrecs en un acte al pati del Consolat de Mar a Palma.

Així s’han fet efectius els canvis anunciats per part de la presidenta Francina Armengol divendres passat, que suposen una remodelació del Govern per la qual surten de l’Executiu Pilar Costa (Presidència), Marc Pons (Mobilitat i Habitatge), i Isabel Castro (Administracions Públiques) i entren la diputada socialista Mercedes Garrido, l’actual alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí, i el vicepresident del Consell de Menorca, Miquel Company.

L’actual diputada del PSIB-PSOE, Mercedes Garrido assumirà des d’aquest dilluns la Conselleria de Presidència, que deixarà de gestionar les competències de Cultura i assumirà les de Funció Pública, Emergències i Interior. Mentre que, Miquel Company, per part seva, assumirà des d’aquest dilluns la Conselleria de Fons Europeus, de nova creació, que assumeix Universitat i Cultura. Finalment, Josep Marí Ribas, conegut com ‘Agustinet’, assumirà la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

Aquestes entrades i sortides suposaran també altres canvis, com que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, serà el nou portaveu del Govern; la integració de competències de Memòria democràtica en la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, que dirigeix Juan Pedro Yllanes, d’Unides Podemos, i que la portaveu del Grup Parlamentari Socialista serà des d’aquest dilluns Pilar Costa.

La remodelació suposarà així mateix la “definició” de l’Agència de Salut Pública, la creació de la qual contempla la Llei de Pressupost, encara que la presidenta no ha precisat qui la gestionarà més enllà d’apuntar que dependrà de la Conselleria de Salut.


Armengol remodela el Govern: Iago Negueruela, nou portaveu de l’Executiu

15/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris