societat

Preocupa com es garantiran les condicions higienicosanitàries a educació infantil

Els docents rebutgen l'esborrany de desescalada educativa


La Conselleria d’Educació està preocupada per com podrà garantir les condicions higièniques i sanitàries en la possible tornada d’infants de zero a sis anys a les escoletes i escoles. A la resta de nivells educatius, el 80% dels mestres i professors consultats per l’STEI tampoc creu que s’hi puguin garantir les condicions de prevenció del contagi davant el coronavirus.

Així les coses i després de reunir-se aquest dijous amb representants tant dels centres educatius públics com concertats, el conseller d’Educació Martí March traslladarà a Madrid el rebuig del sector a la tornada a les aules aquest curs.

Tot i que Educació es compromet a facilitar mascaretes i guants al personal i instal·lar mampares als centres, els sindicats docents veuen inviable tant des d’un punt de vista sanitari com organitzatiu la tornada a les aules abans de l’estiu. “Ara que hem aprés a ensenyar de manera telemàtica no té sentit tot l’esforç organitzatiu i risc per la salut que suposa tornar a les aules per tres setmanes de curs que queden”, ha conclòs Cosme Orell, portaveu del sindicat majoritari STEI.

Miquel Àngel Santos, portaveu d’Alternativa de Docents, creu que, entre altres defectes de l’esborrany, aquest carrega els equips directius de massa responsabilitat quant al control del risc sanitari a les aules. “S’estableix que els equips directius han de controlar si els alumnes han tingut contactes de risc en relació al contagi del coronavirus o si l’han passat o no. Això, de fet, pot ser il·legal per quant significa d’accés a dades personals”, ha explicat Santos.

Més de 2.000 mestres i professors han signat un document perquè volen que continui la tasca telemàtica fins a final de curs. Per la seva banda, els pares i mares, a través de la FAPA, veuen com el pla de retorn voluntari d’infants a les escoles no assegura la possibilitat de conciliar vida familiar i laboral.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La mascareta serà obligatòria a Balears a partir del cap de setmana

Fins ara només s'havia de dur quan no es podia respectar la distància de seguretat

La propietària d’una casa des Castell talla el llum a 8 famílies per fer-les fora

Els inquilins, que diuen estan al corrent de pagament, demanen empara a les administracions

Cap resident dels geriàtrics contagiat a les Illes en aquests moments

Hi ha hagut un total de 348 ancians contagiats, 89 dels quals han mort

L’OMS reconeix que el coronavirus es podria transmetre per l’aire

L'OMS rectifica després que més de 200 experts de 32 països d'arreu del món han alertat que el contagi per...