societat

Preocupació entre els joves que són de viatges d’estudis a Mallorca

Asseguren que és inevitable parlar amb altres grups bimbolla

Preocupaci%C3%B3+entre+els+joves+que+s%C3%B3n+de+viatges+d%27estudis+a+Mallorca

Dos joves en moto circulen per un dels carrers de Punta Balena (Magaluf) EFE/CATI CLADERA


Preocupació entre els joves que són de viatge d’estudis a Mallorca per l’aparició del brot supracomunitari. Tenen por a contagiar-se i dur el virus cap a casa. Per això, diuen, han extremat la precaució.

Molts s’allotgen a un hotel de s’Arenal de Llucmajor on, segons els estudiants, tenen unes regles estrictes d’ús de mascareta i respecte als grups bombolla. Ahir, diuen, els van fer una xerrada per conscienciar-los sobre l’ús dels elements de protecció especialment després del brot supracomunitari. Els adolescents, però, diuen que és “inevitable” juntar-se amb altres grups tant dins l’establiment com al carrer o a la platja.

Per part seva, els veïnats asseguren que les mesures de seguretat no es compleixen. Per exemple, diuen que poca gent duu la mascareta pel carrer o respecta les distàncies de seguretat.

Els joves contagiats es veien a l’hotel i també fent botellades. De fet, la Policia Local de Llucmajor va aïllar al carrer Pere Maimó els estudiants que venien de fora per evitar el contacte amb els veïnats de la zona. El conseller Iago Negeruela demana a la Delegació del Govern central que intensifiqui els controls de les botellades.

El Govern ja ha identificat locals on s’han pogut cometre irregularitats que han derivat en contagis entre joves i hi enviaran inspeccions. Ja són més de 470 els casos positius relacionats amb el viatge d’estudis a Mallorca. La gran majoria a la Comunitat de Madrid: 320, són de 31 instituts diferents i de 61 zones bàsiques de salut d’aquesta comunitat.

A Galícia i el País Basc n’hi ha una cinquantena. També s’han contagiat estudiants de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Aragó. A Andalusia, per precaució s’han aïllat més de 400 estudiants que vengueren a Mallorca, mentre els fan les proves de coronavirus.


Augmenten a 500 els casos de COVID-19 associats a viatges d’estudis a Mallorca

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell rebutja, una vegada més, l’aprovació de les Normes Subsidiàries d’Andratx

Preocupa especialment una deficiència relativa a l'espai aeri i aviació civil. El consistori andritxol duu des de 2017 intentant aprovar...

Augmenta la pressió hospitalària a Mallorca: 6 persones més a planta

Quant a la campanya de vacunació, un 62,1% ja té la pauta de vacunació completa (643.269 persones) i un 72,9%...

31 migrants arriben al sud de Mallorca a bord de dues pasteres

Una de les embarcacions ha estat interceptada a la platja de la Colònia de Sant Jordi i l'altra navegava prop...

Salut avança a aquest cap de setmana l’administració de la segona dosi d’AstraZeneca

Les persones de 60 a 69 anys que tenen cita durant el mes d’agost poden avançar voluntàriament la vaccinació als...