economia

Preocupació entre els restauradors per la reducció de capacitat dels establiments al 50%

La patronal afirma que molts negocis han hagut de tancar per aquest nou cop als seus establiments, que qualifiquen d'espais segurs


Els negocis de restauració retornen a la fase 3 i, a partir de dilluns, hauran de reduir a la meitat la seva cabuda. Una empresaria de la plaça Drassanes de Palma assegura que estan intentant deixar espais, a la vegada que guanyar sous, però afirma que és molt difícil fer front a la situació.

La reducció de taules ja es veu a la majoria de terrasses del centre de Palma. Molts d’empresaris es mostren preocupats per la situació, i diuen que això els aboca al tancament. Les restriccions que afecten directament l’àmbit laboral, que s’ha vist obligat a reduir, en molts de casos, el nombre de treballadors.

D’altres afirmen que, tanmateix, el vertader problema és la baixada de clients per la reducció del turisme. Però, per contra, també hem trobat treballadors del sector que estan d’acord amb la mesura, però que també demanen que no només es posi el focus en aquest àmbit.

Entre els clients que hem entrevistat, satisfacció per la mesura de reduir capacitat, I també estan d’acord en la prohibició de fumar.

PIMEM restauració qualifica de cop dur aquestes noves restriccions, que s’afegeixen a la baixada de clients per mor de la crisi turística. La nova norma ha suposat, diuen, que alguns negocis hagin decidit avançar el tancament. La patronal defensa que els establiments de restauració són espais segurs i que no poden controlar la responsabilitat de tots els clients dels seus negocis.


 més info Les noves restriccions, ja en vigor
 més info Noves restriccions: reunions de màxim 10 persones i prohibit fumar al carrer
 més info Les noves restriccions suposen el cop definitiu per als negocis de temporada

~

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...

Fogabia sobre les ajudes de pesca: “L’endarreriment és perquè s’havien de solucionar unes deficiències”

Divergències entre els comercialitzadors de peix i marisc i la Conselleria d'Agricultura, arran d'unes subvencions que en gran part provenen...

Les pluges a Balears superen els seus valors normals i dupliquen els de fa 10 anys

Des del passat 1 d'octubre fins al 23 de novembre han aconseguit un valor pròxim al doble de la mitjana...

La crisi d’abastiment afecta el mercat de cotxes a Menorca: cau l’oferta i s’allarga el procés de compra

El cost de vehicles de segona mà també augmenta entre un 20 i un 30 per cent