X

Presenten el ‘Pla Boscà’ per a la recuperació d’amfibis i rèptils de les Balears

Durant els pròxims 5 anys s'invertiran més de 500 mil euros amb l'objectiu d'evitar la desaparició d'espècies endèmiques com són el ferreret o les sargantanes balear i pitiüsa

11/02/2021

Presenten el ‘Pla Boscà’ per a la recuperació d’amfibis i rèptils de les Balears

Protegir i recuperar els amfibis i rèptils de les Balears és l’objectiu de l’anomenat Pla Boscà i que ha presentat avui la Conselleria de Medi Ambient. Durant els pròxims 5 anys s’invertiran més de 500 mil euros amb l’objectiu d’evitar la desaparició d’espècies endèmiques com són el ferreret o les sargantanes balear i pitiüsa.

Evitar l’extinció del calàpet a Eivissa és un dels primers objectius d’aquest pla. La desaparició dels seu hàbitat, sovint ubicat en fonts i safareigs molt lligats a una activitat agrícola ara en retrocés a l’illa pitiüsa, han duit aquest amfibi al límit de la d’extingir-se

El Pla Boscà, que rep el nom del prestigiós herpetòleg valencià Eduard boscà, vol reproduir el model que als anys 90 del segle passat va evitar l’extinció del ferreret i del qual es calcula que ara n’hi ha uns 30 mil exemplars.

La tortuga mora, que es pot trobar especialment a la zona de Calvià, o la sargantana balear i la pitiüsa, ara només presents a mollts illots de tot l’arxipèlag, són les altres espècies sobre les quals s’actuarà per evitar-ne l’extinció.

 

11/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT