X

Presenten un estudi per millorar el benestar dels cavalls que participen a les festes de Menorca

Els veterinaris recomanen una revisió veterinària el dia previ a la festa i just abans del replec i una inspecció per detectar les zones on l'animal podria relliscar i lesionar-se

07/07/2022

Presenten un estudi per millorar el benestar dels cavalls que participen a les festes de Menorca

Ramiro López

Ja es coneixen les conclusions de l’estudi dut a terme per quatre veterinaris de la Universitat Autònoma de Barcelona, per millorar la participació dels cavalls a les festes patronals de Menorca. A la reunió celebrada ahir a Es Mercadal, els veterinaris assenyalen situacions que poden afectar el benestar de l’animal com són el poc o mal entrenament, problemes de salut, falta d’abeuradors, un recorregut perillós o un transport massa estressant. Per això, recomanen una revisió veterinària el dia previ a la festa, i just abans del replec, i una inspecció del recorregut per detectar zones on l’animal podria relliscar i lesionar-se.

L’objectiu és poder avançar-se a la llei de benestar animal que actualment es troba en tramitació. El Consell de Menorca espera que el 2023, els ajuntaments puguin aplicar mesures de manera generalitzada.

Aquest any, però, ja es preveuen alguns moviments per millorar el benestar dels cavalls a la festa.

07/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris