X

Aquest cap de setmana arrenca l’octubre, com si fos estiu

És probable superar localment els 30ºC tant a Mallorca com a les Pitiüses

28/09/2023

Aquest cap de setmana arrenca l’octubre, com si fos estiu

Fotografia de Joana Maria des del Port d'Andratx.

El Temps

Continuam plenament immersos dins unes condicions clarament anticiclòniques a totes les Illes, on es repeteix dia rere dia un escenari meteorològic molt semblant. Aquest tipus d’anticiclons tan estesos com el que tenim, reposant damunt del continent europeu, són mals de moure, i sovint poden mantenir-se pràcticament estàtics durant dues o més setmanes.

És probable, per tant, que el temps canviï poc a les Illes aquests pròxims dies. Mantendrem un cel molt destapat i unes temperatures amb contrastos clars entre la nit i el dia. L’ambient fresc a primera hora continuarà viu, sobretot a l’interior de cada illa, mentre que les màximes podrien pujar una mica. De fet, és probable superar localment els 30ºC tant a Mallorca com a les Pitiüses durant el cap de setmana.

Així, per tant, què esperam en els pròxims dies?

Divendres 29. Cel destapat, amb temperatures sense canvis. Vent molt fluix variable i mar plàcida arreu.

Dissabte 30. Cel destapat, amb qualque interval de nigul baix o boira a primeres hores. Temperatures una mica més altes. Màximes entre els 26 i els 31ºC. Vent fluix del nord-oest, amb intervals moderats a Menorca. A la mar, marejol i àrees de mar plana a Pitiüses i Mallorca.

Diumenge 1. Cel destapat, amb temperatures estables. Vent fluix de l’oest i sud-oest. Mar molt tranquil·la.

Notícies relacionades >

28/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris