societat

Principi d’acord entre Ceconat, Martí i Bella i Consell de Menorca per reduir el parc de Son Salomó

L'ampliació ocuparà només el 39% de la superfície prevista inicialment

Principi+d%27acord+entre+Ceconat%2C+Mart%C3%AD+i+Bella+i+Consell+de+Menorca+per+reduir+el+parc+de+Son+Salom%C3%B3

S’aclareix el futur del parc fotovoltaic de Son Salomó a Ciutadella. Hi ha un principi d’acord entre la Societat Històrico-Arqueològica Martí i Bella, el Consell de Menorca i els promotors del parc. La promotora Ceconat acceptaria reduir altra vegada la superfície del projecte, i a canvi Martí i Bella retiraria els 3 contenciosos interposats contra la instal·lació.

Es tractaria, en realitat, de la tercera retallada del projecte, que ocupava inicialment 173 hectàrees. En un primer moment, s’acceptà retallar tota la superfície que s’estenia pel cantó dret del camí de Punta, fins a deixar l’ampliació en 111 hectàrees. Hi hagué encara una retallada més, aquesta vegada a instàncies del Consell, que va deixar el parc en 104 hectàrees.

La proposta ara és eliminar també el sector més proper al far, de 43 hectàrees, i el que conté també els béns de major valor patrimonial. Així, Martí i Bella assegura que quedi alliberat el tram de Punta Nati que més volia preservar.

L’ampliació ocuparà, així, només el 39% de la superfície prevista inicialment. Més encara, no es posaran més plaques vora el camí, sinó en segona fila. El problema… encaixar-les totes en un espai més petit obliga l’empresa a tirar baix les parets seques dels voltants, un aspecte que es tractarà en la reunió de dijous que ve. Martí i Bella vol també que la zona que s’allibera tengui accés lliure, per a programar-hi visites guiades. El promotor exigeix tan sols mantenir la potència, 50 Mw, per no perdre la subvenció de 8 milions d’euros de l’IDAE. I és que les obres han de quedar enllestides en tres anys. La solució, en una setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Associació hotelera de Menorca lamenta que el Consell no s’impliqui en la campanya sobre els protocols sanitaris

Ashome ha posat en marxa la iniciativa just abans que el Govern alemany declarés Balears zona de risc

Comença la mitja veda per als caçadors de Mallorca

El 15 d'agost marca l'inici de la caça de la llebre, el tudó, el colom salvatge, la tórtora turca i...

Sense controls sanitaris als aeroports balears

Els passatgers asseguren que només es pren la temperatura a alguns viatgers, no a tots els que passen per les instal·lacions