societat

Principi d’acord entre Ceconat, Martí i Bella i Consell de Menorca per reduir el parc de Son Salomó

L'ampliació ocuparà només el 39% de la superfície prevista inicialment

Principi+d%27acord+entre+Ceconat%2C+Mart%C3%AD+i+Bella+i+Consell+de+Menorca+per+reduir+el+parc+de+Son+Salom%C3%B3

S’aclareix el futur del parc fotovoltaic de Son Salomó a Ciutadella. Hi ha un principi d’acord entre la Societat Històrico-Arqueològica Martí i Bella, el Consell de Menorca i els promotors del parc. La promotora Ceconat acceptaria reduir altra vegada la superfície del projecte, i a canvi Martí i Bella retiraria els 3 contenciosos interposats contra la instal·lació.

Es tractaria, en realitat, de la tercera retallada del projecte, que ocupava inicialment 173 hectàrees. En un primer moment, s’acceptà retallar tota la superfície que s’estenia pel cantó dret del camí de Punta, fins a deixar l’ampliació en 111 hectàrees. Hi hagué encara una retallada més, aquesta vegada a instàncies del Consell, que va deixar el parc en 104 hectàrees.

La proposta ara és eliminar també el sector més proper al far, de 43 hectàrees, i el que conté també els béns de major valor patrimonial. Així, Martí i Bella assegura que quedi alliberat el tram de Punta Nati que més volia preservar.

L’ampliació ocuparà, així, només el 39% de la superfície prevista inicialment. Més encara, no es posaran més plaques vora el camí, sinó en segona fila. El problema… encaixar-les totes en un espai més petit obliga l’empresa a tirar baix les parets seques dels voltants, un aspecte que es tractarà en la reunió de dijous que ve. Martí i Bella vol també que la zona que s’allibera tengui accés lliure, per a programar-hi visites guiades. El promotor exigeix tan sols mantenir la potència, 50 Mw, per no perdre la subvenció de 8 milions d’euros de l’IDAE. I és que les obres han de quedar enllestides en tres anys. La solució, en una setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La federació balear d’espeleologia denuncia brutícia a algunes coves

Una de les més afectades és la de sa Genovesa, a Manacor

Els polítics i la política són el que més preocupa als ciutadans de les Balears

Segons el CIS, augmenta també la inquietud pels problemes econòmics

Davalla el sentiment religiós a les Illes

El nombre de creients ha minvat 6 punts en un any fins al 62% de la població

Primera víctima mortal a Lleó a causa de la tempesta

L'avís vermell per neu i vent continua a la Comunitat Valenciana