X

El prior de Lluc demana d’una llei per regular les hostatgeries mentre es mostra sorprès per l’expedient obert d’oferta turística il·legal al Santuari

La multa a la qual s'enfronta el Bisbat pot arribar als 400.000 euros, segons la llei turística de 2012

16/05/2024

El prior de Lluc demana d’una llei per regular les hostatgeries mentre es mostra sorprès per l’expedient obert d’oferta turística il·legal al Santuari

L’hostatgeria del Santuari de Lluc es comercialitza de manera il·legal. No està inscrita al Registre d’Activitats Turístiques del Consell de Mallorca i aquest fet impedeix al Bisbat poder adquirir places legals. Per aquesta raó els inspectors del Consell li han aixecat una acta prèvia a expedient sancionador. Per a aquest tipus d’infraccions, la multa a la qual s’enfronta el Bisbat pot arribar als 400.000 euros, segons la llei turística balear de 2012. Altres hostatgeries vinculades a llocs religiosos com el Santuari de Cura, a Algaida… el del puig de Sant Salvador, a Felanitx… i l’ermita de la Victòria, a Alcúdia, sí que estan donades d’alta al registre corresponent. S’hi van inscriure entre els anys 2015 i 1016.

Segons fonts eclesiàstiques, aquests casos no són equiparables, ja que la seva gestió es va externalitzar a empreses privades, i, en canvi, l’hostatgeria de Lluc depèn directament del Bisbat. Una hostatgeria, afegeixen, on els pelegrins s’han allotjat des de fa sis segles.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha expressat el seu “màxim respecte a la independència del Consell de Mallorca, i que és la institució insular qui ho ha de resoldre” i ha assegurat que ho desconeixia. També ha recalcat que és un expedient de 2022 i, per tant, “no és d’ara”. Així s’ha expressat Prohens aquest dijous en declaracions als mitjans, en el marc d’una visita al Santuari per a participar en l’ofrena a la Mare de Déu de Lluc. La presidenta també ha afirmat que, davant l’expedient obert al Santuari, “la llei és igual per a tots”.

16/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris