media

Programació especial a IB3 pel Dia Internacional de la Infermeria

A les 14 hores, l'informatiu migdia d'IB3 Ràdio emetrà tot un seguit de reportatges especials relacionats amb aquest sector


Dimecres 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermeria i, per això, la Radiotelevisió Pública de les Illes Balears ha preparat una programació especial per donar visibilitat a aquest col·lectiu que ha passat per un dels seus anys més complicats amb motiu de la pandèmia. De fet, 9 de cada 10 infermeres de les Illes Balears pateixen estrès posttraumàtic a caua dels efectes de la pandèmia. 5 de cada 10 pateixen ansietat i 2 de cada 10, depressió.

A partir de les 9 hores, l’equip del programa Al Dia —Mònica Bestard, Silvia Portell, Anna Vidal i Estel Simó— es desplaça a l’Hospital Universitari Son Espases per emetre des del saló d’actes part de la programació matinal de la ràdio pública de les Illes Balears.

El programa farà aquell dia un especial per donar visibilitat a aquest col·lectiu, però també a les seves reivindicacions. A primera hora, tendrem entrevistes amb l’equip d’infermeres de l’UCI, principals treballadors d’aquest sector que han passat per l’any més dur de la seva etapa professional a causa de la Covid-19.

Per donar veu a les reivindicacions de la infermeria, entrevistarem la vicepresidenta del COIBA i representats de SATSE.

Infermeres jubilades, el director de la Infermeria de l’Hospital de Son Espases, el servei de nounats i el personal del 061 seran també molt presents en aquest especial.

A partir de les 12 hores, a l’edició d’Al Dia Mallorca, amb Joana Maria Maroto, entrevistarem infermers de l’Atenció Primària i demanarem als més petits del col·legi Pedro Poveda què entenen ells per la infermeria.

A partir de les 13 hores, l’espai esportiu Esports 3, conduït per Miky Tous, també s’emetrà des de l’hospital i entrevistarà presencialment diferents esportistes relacionats amb el món esportiu i de la infermeria.

Pels micròfons del programa passaran les esportistes: Pili Espadas (futbolista del Collerense i auxiliar d’infermera a quiròfan de Son Espases), Graciela Sánchez (lluitadora i infermera a la unitat de domicili i a Son Espases), Gisela Gual (jugadora de vòlei amb el Manacor, de categoria nacional i infermera), Javier Yagüe (jugador de vòlei del Muro, de superlliga 2 i infermer d’Atenció Primària, durant la quarantena va fer feina a zona Covid-19) i Helena Macein (jugadora del Bàsquet Calvià de categoria sènior, ex de l’Andratx a Lliga femenina 2 i infermera).

A les 14 hores, Neus Mercant i l’equip de l’informatiu migdia ens acostaran tota la informació del dia amb reportatges especials relacionats amb aquest sector.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Càritas ha ajudat a comprar aliments i pagar el lloguer a més de 3.000 menorquins

La pandèmia ha disparat un 46% les famílies vulnerables i ha multiplicat la concessió d'ajudes

Els Premis Ciutat de Palma es lliuren al Castell de Bellver, en una gala amb clau feminista

El Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme, dotat amb 3.000 euros, ha estat per a Zoom...

El programa Zoom ‘Menors, risc i protecció’ rep avui el Premi Ciutat de Palma de periodisme

"Per tractar un tema important i d'actualitat, explicant-lo en profunditat, i amb testimoniatges directes de protagonistes, que li permeten basar-se...

El mitjà equatorià ‘GK’, el fotògraf Brais Lorenzo, Carlos F. Chamorro i ‘El País’, premis Ortega y Gasset 2021

El jurat ha acordat premiar "el caràcter de servei públic del periodisme durant l'any de pandèmia provocada pel coronavirus, sense...