economia

Prohibicions de vols i suspensió dels viatges de l’IMSERSO, les conseqüències del COVID 19

L'Ajuntament de Palma ha preparat un calendari de promoció de Platja de Palma al mercat alemany

Prohibicions+de+vols+i+suspensi%C3%B3+dels+viatges+de+l%27IMSERSO%2C+les+conseq%C3%BC%C3%A8ncies+del+COVID+19

El Govern central ha anunciat que a partir de les 12 del vespre i fins dia 25 de març, se suspenen tots els vols entre Itàlia i Espanya. Tot i que la mesura entrarà en vigor a mitjanit, aquest dimarts horabaixa ja s’han suspès dos vols d’anada i tornada entre Milà i Palma. La suspensió de vols és una mesura preventiva de caràcter temporal amb un límit de 15 dies i que es podrà allargar depenent de com avanci el COVID-19 a Itàlia.

En principi, es preveu que aquesta mesura només afecti l’aeroport de Son Sant Joan, ja que els d’Eivissa i de Menorca no tenen vols directes amb Itàlia durant la temporada baixa.

L’OCU, l’organització de consumidors, recorda que les aerolínies hauran d’oferir altres dates o fer-se càrrec del cost dels bitllets.

La situació a Platja de Palma 

Els hotels de Platja de Palma ja han notat una baixada de reserves de cara a la temporada turística. Per Setmana Santa esperen, per ara, una xifra similar d’ocupació que la de l’any passat. Però tot pot canviar per mor de la incertesa pel coronavirus.

El que més preocupa els hotelers de Platja de Palma és la temporada alta. Aquest dimarts horabaixa l’Ajuntament els ha presentat un calendari de promoció de la destinació al mercat alemany. La Fundació de Turisme Palma 365 ha preparat accions específiques que es duran a terme quan s’estabilitzi la situació del COVID-19.

Mentrestant, alguns hotels de la zona podrien tancar les portes temporalment per la suspensió dels viatges de l’IMSERSO.

A l’altra cara de la moneda: els creuers que ja han demanat fer escala a Palma per evitar ports italians. Una demanda ben rebuda per part de l’Ajuntament.

L’avanç del coronavirus serà el que determini si el centre i Platja de Palma segueixen el ritme habitual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern aprova més de 100 milions d’euros en ajudes per als sectors afectats per la pandèmia

Serà a través d'ajudes directes, mitjançant crèdits o amb la bonificació d'algunes taxes durant el primer trimestre de l'any

Els hotelers demanen ajudes directes com les previstes per als restauradors

Les patronals consideren que el Govern està abandonant el sector que "actua de tractor i de palanca per a molts...

Els preus a les Illes baixen un 0,4% durant l’any de la pandèmia

Puja la roba i l'habitatge però baixa els transports i les comunicacions