Una empresa amb capital dels Emirats Àrabs vol invertir 200 milions d'euros per produir energia per exportar
Foto Europa Press
787Una empresa de capital dels Emirats Àrabs anuncia que ha adquirit més de 400 hectàrees de terreny a Mallorca per construir un complex de generació d’hidrogen i amoníac verd. Es tracta, segons el promotor, del complex més gran d’aquestes característiques de la mar Mediterrània. Segons ha pogut saber IB3 Notícies, els terrenys estan ubicats al municipi de Llucmajor. La companyia destaca que els terrenys “disposen d’una connexió terrestre a escassos quilòmetres del port de Palma i pretén situar les Illes Balears a l’avantguarda d’aquest tipus de projectes en àmbit europeu”.
L’empresa Go Energy Group ha informat, a través d’una nota de premsa, que ha adquirit recentment les 400 hectàrees de terreny, equivalents a 400 camps de futbol, per desenvolupar un projecte de generació d’hidrogen i amoníac verd amb capacitat per a 300 tones al dia que es destinarien al consum intern de les Illes Balears i també per a l’exportació a l’exterior a través del port de Palma.
L’empresa apunta que el projecte suposa una inversió de més de 200 milions d’euros, “una de les inversions privades més grans de les Illes Balears” assenyalen, que segons el seu plantejament permetria poder disposar a Mallorca d’aquest nou vector energètic -hidrogen i amoníac verd- que, asseguren, té diverses aplicacions tant al sector hoteler com a la mobilitat terrestre, marítima i aèria.
En el mateix comunicat la companyia Go Energy Group explica que està tramitant al Consell de Menorca un altre projecte de generació d’hidrogen verd a l’illa i altres dos a Huelva, als municipis de San Juan del Puerto y Gibraleón, d’unes dimensions, asseguren, superiors al previst a Mallorca. Tots aquests projectes estan en fase de tramitació administrativa i preveuen que s’executin el 2027.
El president de la companyia, l’advocat Curro Nicolau, afirma que “sense cap dubte el projecte dissenyat a Mallorca contribuirà a la generació de centenars de llocs de feina i comporta una aposta molt ferma per situar les Illes Balears a l’avantguarda d’aquest nou vector energètic amb l’objectiu de servir a la seva independència i la creació d’una regeneració industrial a partir d’energies netes i amb la possibilitat de permetre l’exportació a tercers països”.
El conseller delegat de la companyia, Joaquín Verdeguer, ha afirmat que tenen tots els passos previs: “Contam amb els tecnòlegs, el finançament, els compradors del amoníac i ara anam a tramitar”. Des del Govern afirmen no tenir constància del projecte més enllà d’allò que s’hagi publicat als mitjans.
Va obrir fa més de 4 dècades, amb el seu tancament denuncien que Formentera perd la seva essència
Veïnats ja han recollit firmes en contra del plantejament que proposa l'Ajuntament, que afirma que el projecte és molt embrionari i no es descarta renunciar-hi
Menorca arranca els càstings per al nou programa sobre influencers d'IB3, amb El Cromas com a jurat