X

Prometen el càrrec els 22 ministres del Govern de coalició

Tots els membres del Gabinet han respectat la fórmula habitual de promesa o jura dels seus càrrecs, en el qual s'inclou el seu compromís de lleialtat al rei i de guardar i fer guardar la Constitució

13/01/2020

Prometen el càrrec els 22 ministres del Govern de coalició

Primera foto de família, amb el rei, del nou equip de coalició de Pedro Sánchez. Ha estat passades les 10 i vint del matí després d’una jura de càrrec molt protocolària. L’expectació estava posada en els nous ministres que entren a formar part del Govern, en especial els d’Unides Podem. Pablo Iglesias i Alberto Garzón han donat el toc informal a la cerimònia acudint a l’acte sense corbata.

Tothom ha promès el càrrec segons la fórmula establerta. Alguns han afegit el femení de ministres.

Amb la jura i el posterior traspàs de carteres es posa en marxa el nou equip de govern que compta de 22 ministeris.

Pedro Sánchez estarà al capdavant acompanyat de 4 vicepresidències. Són per Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño i Teresa Ribera.

Repeteixen al càrrec Margarita Robles, Maria Jesus Montero, Fernando Grande-Marlaska, Isabel Celaa, José Luis Ábalos, Reyes Maroto, Luis Planas i Pedro Duque.

Per part del PSOE s’incorporen al grup de govern 6 ministres més. Són José Luis Escrivá, Carolina Darias, José Manuel Rodríguez Uribes, Salvador Illa, Arancha Gonz´ález Laya, Juan Carlos Campos.

Finalment Unides Podem compta amb 4 carteres per Yolanda Díaz, Irene Montero, Alberto Garzón i Manuel Castells.


El Govern proposarà l’exministra de Justícia Dolores Delgado com a nova Fiscal General de l’Estat
Els 22 nous ministres prometen els seus càrrecs davant el rei

 

13/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT