X

Proposen fer servir satèl·lits per mesurar l’impacte del turisme

L'empresa Open Cosmos, del mallorquí Rafel Jordà, construirà satèl·lits per al govern de Grècia

29/05/2024

Proposen fer servir satèl·lits per mesurar l’impacte del turisme

Imatge d'un satèl·lit proporcionada per l'empresa Open Cosmos.

El fundador de l’empresa aeroespacial Open Cosmos, el mallorquí Rafel Jordà, ha fet una crida a fer servir satèl·lits per mesurar l’impacte real del turisme sobre el territori i els recursos naturals. Jordà apunta que també permetrien ajudar a gestionar els fluxos de visitants.

Open Cosmos, que participa en el Simposi Internacional de Petits Satèl·lits que se celebra a Palma aquests dies, ha anunciat que ha guanyat un contracte per valor de 60 milions d’euros de l’Agència Espacial Europea per construir set satèl·lits d’observació de la terra per al govern de Grècia. Segons Rafel Jordà, la tecnologia satel·litària proporciona dades de gran valor que també poden ajudar a gestionar el turisme de les Balears: “És importantíssim que des de les Balears liderem, amb dades, quin és l’impacte real d’aquesta activitat”.

En aquest sentit, Jordà ha afegit: “Imagineu que fóssim capaços d’entendre el que passa a les Balears, dia a dia, mes a mes, i veiéssim els progressos en la desforestació, la desertificació, els recursos hídrics i la interacció dels paratges naturals i la resta d’activitats”.

“Ningú està més interessat, crec jo, que el sector turístic a mesurar tot això i ells mateixos tenir un impacte positiu que permeti atreure un turisme de més qualitat, amb una visió sostenible i amb un potencial de creixement i inversió per fer del nostre territori un lloc millor per als qui venen i els qui som aquí”.

Notícies relacionades >

29/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT