X

Protesta motoritzada dels treballadors de Correus a Palma i Vila contra “el tancament d’oficines i la desaparició de llocs de feina”

Els sindicats culpen l'actual president de Correus, Juan Manuel Serrano, de pèrdues econòmiques de fins a 634 milions d'euros previstes per a 2023

28/05/2021

Protesta motoritzada dels treballadors de Correus a Palma i Vila contra “el tancament d’oficines i la desaparició de llocs de feina”

Els treballadors i delegats de CCOO i UGT del servei postal públic de Correus a les Balears fan avui una nova jornada de protestes. Concretament a Mallorca i a Eivissa s’ha realitzat una mobilització motoritzada per denunciar “el desmantellament del servei públic per a la seva privatització i denunciar la precarietat laboral”. La protesta motoritzada s’ha iniciat al carrer Alexandre Laborde de Palma, al polígon de Can Valero, i s’ha dirigit al Consolat de Mar. També s’ha fet a Eivissa, on concretament ha sortit de l’aparcament de la fira de Nadal, per recórrer els carrers de Vila.

La protesta també es du a terme a nivell estatal i s’emmarca dins de la campanya iniciada fa mesos per CCOO i UGT contra el que afirmen és “la destrucció que du a terme el govern estatal del servei de Correus, amb el tancament d’oficines, la desaparició de llocs de feina, el transvasament d’activitats de la matriu a la filial Correus Express i l’externalització de diversos serveis”. A més creuen que s’està preparant el terreny per privatitzar aquest servei públic en un futur no gaire llunyà. Els treballadors sol·liciten que el servei postal públic s’inclogui en l’agenda del Govern Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya.

Els sindicats culpen l’actual president de Correus, Juan Manuel Serrano, de pèrdues econòmiques de fins a 634 milions d’euros previstes per a 2023, i es queixen que, mentre aquí passa això, la resta d’operadors europeus han demostrat un fort creixement econòmic per la pandèmia i el creixement exponencial del comerç digital. El servei de Correus a Espanya ha experimentat pèrdues econòmiques.

Per la seva banda, Correus ha desmentit mitjançant un comunicat que existeixi un pla de privatització de l’empresa. I apunten que per culpa de la pandèmia el servei postal es va reduir. Un servei que suposa el 65% dels ingressos, i la reducció del qual ha estat tan important que s’han enviat fins a 560.000.000 de cartes manco que el 2019, però que les pèrdues recollides en el pla operatiu anual en l’exercici 2021 són de 77 milions. I han volgut remarcar que, en concret a les Balears, s’ha posat en marxa un procés per a cobrir 79 llocs de feina durant aquest 2021.

28/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris