X

Protestes per la visita del rei Felip VI a Barcelona

El monarca ha visitat la capital catalana pels premis Fundació Princesa de Girona

04/11/2019

Protestes per la visita del rei Felip VI a Barcelona

Concentracions aquest dilluns a Barcelona, als voltants del Palau de Congressos. Amb  cassolades i xiulets…Protesten per la visita del rei Felip VI, que és a la capital catalana per lliurar els Premis Fundació Princesa de Girona. Davant la convocatòria d’aquestes manifestacions de rebuig, s’ha desplegat un important dispositiu policial i de seguretat per blindar la zona. El Govern de la Generalitat ha demanat avui matí que les mobilitzacions fossin pacífiques.

Però, molt diferent ha estat la recepció dels reis dins el Palau de Congressos. La família reial ha estat rebuda amb una gran ovació. Aquesta ha estat la primera vegada que els reis visiten Barcelona després de conèixer la sentència del judici del Procés. També, és el primer cop que la princesa Elionor fa un acte oficial a la capital catalana.

Cinc joves han estat premiats en diferents categories. Ciències, Arts i Lletres, Social, Investigació científica i per primera vegada, el premi Internacional. A l’acte d’entrega també han actuat Sole Giménez i Solea Morente, que han interpretat cançons de Joan Manel Serrat.

Enguany és el desè any de l’entrega d’aquests premis Fundació Princesa de Girona. La cerimònia es va desplaçar a Barcelona, després que Girona va declarar el rei persona “non grata”.

04/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris