X

PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem acusen el PP de legitimar Vox com un actor polític més

Els partits de l'esquerra rebutgen l'acord assolit entre el Partit Popular i Vox a Cort. Critiquen Jaime Martínez per "enganyar els ciutadans quan deia que governaria en solitari"

07/09/2023

PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem acusen el PP de legitimar Vox com un actor polític més

Redacció

L’acord programàtic per a l’Ajuntament de Palma signat aquest dijous matí per part de PP i Vox no ha agradat als partits de l’esquerra. Socialistes, Més per Mallorca i Unides Podem han criticat el Partit Popular; l’acusen de donar legitimitat a Vox i d’enganyar els ciutadans quan Jaime Martínez deia que governaria en solitari. Tot i que el partit d’ultradreta no tendrà regidories a Cort, Vox sí que entrarà a formar part en els òrgans de l’administració local.

Rosario Sánchez, portaveu del PSIB-PSOE al Consistori, ha dit que el document firmat conté “essencialment temes ideològics” i que no planteja “un model de ciutat ni qüestions importants per a la ciutadania” de Palma.

“És la legitimació de l’extrema dreta com un actor polític més, fet que crec que no s’hauria d’haver produït, que pesarà sobre la consciència del PP i que li impedirà durant dècades esdevenir una dreta moderna europea”, ha expressat sobre l’acord entre el Partit Popular i Vox el coordinador general de Més per Mallorca, Lluís Apesteguia.

Per la seva part, Unides Podem ha mostrat el seu “rebuig frontal” i la seva “preocupació” per l’acord assolit entre ambdós partits. Segons Lucía Muñoz, regidora de la formació morada a l’Ajuntament de Palma, “l’acord suposa un retrocés en l’àmbit econòmic, social i cultural per a la ciutat i els seus veïnats”.

Aquest acord no ha agradat als partits de l’esquerra. Socialistes i Més per Mallorca han criticat el PP a qui acusen de donar legitimitat a VOX i enganyar els ciutadans quan Jaime Martínez deia que governaria en solitari.

Notícies relacionades >

07/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris