X

Pugen un 60% els usuaris del TIB des del setembre de l’any passat

La línia entre Cala Rajada i Manacor ha més que duplicat el nombre d'usuaris, fins arribar a prop dels 509.000

16/09/2023

Pugen un 60%25 els usuaris del TIB des del setembre de l’any passat

Elena Fernandez

La línia d’autobús entre Cala Rajada i Manacor, la 411, ha més que duplicat el nombre d’usuaris en només un any fins arribar a prop del 509 mil usuaris. És la línia de TIB que més creix, però no l’única. La que uneix Cala Millor i Palma pràcticament també duplica el seu nombre d’usuaris. En general són les línies del Llevant mallorquí les que més creixen en nombre de passatgers. Una tònica, la de la pujada en el nombre d’usuaris, que es manté a tot el transport públic. En general, entre el tren, bus i metro, creix gairebé un 60% el nombre d’usuaris anuals. La xifra se situa ja en prop de 30 milions. Una de les zones amb més moviment actualment es troba al municipi de Campos, que s’ha convertit en una estació-enllaç d’autobús del Migjorn.

Un divendres migdia qualsevol a Campos i la imatge a les parades és de busos a ambdós costats i gent que no s’atura de pujar i baixar. És veritat que som en plena temporada alta, molts dels usuaris són turistes, però les dades apunten a un augment important en l’ús del TIB a Mallorca. En concret, una pujada del 60% entre el setembre del 2022 i l’agost del 2023. Precisament, a aquest punt, Campos, té una de les línies que més augmenta la demanda. La que uneix Manacor, Campos i Palma, ha crescut un 86%, fins arribar als més de 2 milions 200 mil usuaris en un any.

Segons el Consorci de Transports de Mallorca, les millores del servei després de les noves concessions, i també la gratuïtat del servei, són els factors principals d’aquest augment.

Alguns usuaris habituals, com n’Aina, ho tenen clar. Ara es treu el carnet de conduir però tot i que el tengui seguirà agant el transport públic.

16/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris