X

Punt final a la reunió de ministres d’Economia a Santiago de Compostel·la

Els representants s'han compromès a avançar per un consens quant a la reforma de les normes fiscals

16/09/2023

Punt final a la reunió de ministres d’Economia a Santiago de Compostel·la

La reunió dels ministres d’Economia i Finances (Ecofin) de 60 països de la Unió Europea, Amèrica Llatina i els països del Carib que s’ha duit a terme a Santiago de Compostel·la ha finalitzat aquest dissabte migdia. La ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital en funcions, Nadia Calviño ha aprofitat per apropar les posicions en alguns temes tan rellevants com la reforma de les normes fiscals. En relació amb aquest assumpte, la socialista ha destacat el “fort compromís” de tots els socis europeus per trobar un consens.

La responsable econòmica del Govern central ha assegurat que la reunió ha estat “molt fructífera” i permetrà que durant les setmanes que venen s’avanci per arribar a un acord a la mesa de l’Ecofin de l’octubre. Al seu torn, el comissari europeu de Comerç, Valdis Dombrovskis, ha destacat l’ambició de l’Estat espanyol per tenir un acord dins el 2023.

La trobada ha congregat unes 1.600 persones. Han passat per la ciutat gallega unes 100 delegacions de diferents països, governadors d’arreu del món i representants de bancs multilaterals i de les principals institucions financeres.

16/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris